23948sdkhjf

SIB pakker Sønderborg rådhus ind

I uge 39 begynder en længe ventet renovering af Sønderborg rådhus’ facade. Arbejdet er lagt i hænderne på det lokale SIB Byggeri.
Der har længe været et ønske om, at rådhuset med facade ud til Rådhustorvet midt i Sønderborg skulle fremstå pænere. I løbet af næste uge begynder ønsket at gå i opfyldelse.

Arbejdet udføres af det lokale byggefirma SIB Byggeri A/S.

Strenge krav til projektet
Bygningen, der er fra 30’erne, er fredet, og det har derfor været en længere proces at finde de rette behandlingsmetoder, produkter og farver. Alt skal godkendes af Kulturstyrelsen, og den har nu givet tilladelse til, at renoveringen kan foretages.

Styrelsen har f.eks. bestemt farven, som matcher det eksisterende mest muligt. I første omgang er det forbygningen, der indeholder byrådssalen på første sal, som facaderenoveres. Resten udføres i én eller to etaper de efterfølgende år.

I løbet af uge 39 bliver der opstillet stillads med plastik omkring. Der vil i hele perioden være sikker adgang til Borgerservice. I uge 40 starter afrensning af facaderne med højtryksrensning. Den efterfølgende malerbehandling med kalkmaling afsluttes efter planen i uge 44.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094