23948sdkhjf

Rockwool investerer 450 millioner i dansk produktion

Ny teknologi og uddannelse står på dagsordenen i Nordjylland, hvor Rockwool netop har afholdt rejsegilde på sin fabriksudvidelse i Øster Doense.
Hvis konkurrenceevnen skal opretholdes på det danske marked, kræver det dygtige folk på alle niveauer.

Det er holdningen hos Rockwool Scandinavia, der har søsat et stort efteruddannelsesprogram af de industriansatte på sin fabrik i Øster Doense, så de er klar til fremtidens produktionsteknologi.

Det sker som led i den betydelige investering på 450 millioner kroner, som Rockwool-koncernen i disse år bruger til opgradering af fabrikken. Torsdag var der rejsegilde for fabrikkens ansatte, lokale politikere og entreprenører med deltagelse af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

- Vi investerer målrettet i en opgradering af fabrikken til fremtidens produktionsteknologi, fordi vi dermed kan sikre konkurrencedygtige isoleringsprodukter af høj kvalitet til det danske marked. Men en sådan investering er intet værd uden dygtige medarbejdere i produktionen til at håndtere det nye udstyr. Desuden spiller et tæt samarbejde mellem vores danske produktion og innovationsafdeling en vigtig rolle i den løbende udvikling af nye produkter og processer. For at fastholde vores konkurrenceevne her i landet har vi derfor behov for dygtige og kompetente folk over hele linjen, og det gælder ikke mindst i produktionen, fortæller Thomas Kähler, der er administrerende direktør i Rockwool Scandinavia.

Rockwool har etableret sit eget interne kursusprogram, ”Rockwool Skolen”, som tilbyder målrettede kursusforløb for de timelønnede industriansatte. Som en del af uddannelsesforløbet frem mod opstarten af den moderniserede fabrik tilbydes medarbejderne blandt andet op til tre måneders udstationering til andre Rockwool-fabrikker – for eksempel i Storbritannien og Holland, hvor den nye produktionsteknologi allerede er implementeret.

Rockwool har to fabrikker i Danmark, i Øster Doense og i Vamdrup, foruden hovedkontoret i Hedehusene. Moderniseringen af fabrikken i Øster Doense forventes færdig i forsommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087