23948sdkhjf

Nyt boligtårn til unge på vej i Aalborg

Politisk opbakning til byggeri i 10 etager på hjørnegrund i det centrale Aalborg.
Vejen ser ud til at være banet for et ungdomsboligbyggeri i 10 etager på hjørnet af Nyhavnsgade og Rendsburggade.

By- og landskabsudvalget har andenbehandlet lokalplanen og sender den videre til godkendelse i byrådet trods indsigelser fra naboerne. Undervejs er lokalplanen blevet ændret, så byggehøjden kan øges fra 7 til 10 etager.

Klager fra naboerne
Både ejerne af det nærliggende First Hotel og en kontorejendom frygter, at byggeriet i 35 meter bliver for dominerende, kaster skygger og giver indkigsgener for hotelgæsterne.

En af klagerne mener desuden, at kommunen er inhabil i sagen, fordi man også er sælger af grunden. Det spørgsmål er indbragt for Natur- og Miljøklagenævnet, men er ikke tillagt opsættende virkning i forhold til lokalplanen.

DF’er imod
I det politiske udvalg er det kun Kirsten Algren (DF), som er imod lokalplanen. Hun mener, at byggeriet bliver for højt. Desuden ønsker hun facaden trukket længere tilbage fra Nyhavnsgade.

- Men det kan ikke bare sådan lade sig gøre, fordi grunden er ret lille i forvejen, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Himmerland Boligforening er bygherre, og foruden 61 ungdomsboliger flytter også studieboliganvisningen AKU-Aalborg ind i bygningens stueetage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093