23948sdkhjf

Aarhus opretter milliard-fond til infrastrukturen

Med næste års budget oprettet Aarhus Byråd en ”Mobilitets- og vejfond”, som på længere sigt vil sikre over en milliard kroner til investeringer i kommunens meget kritiserede infrastruktur.
Et bredt politisk flertal i Aarhus Byråd har i dag indgået forlig om næste års budget.

Ud over, at budgetforliget rummer også et markant løft af vedligeholdelsen af veje, stier, broer med videre på ekstra 30 millioner kroner årligt, er forligspartierne også enige om, at området for infrastruktur skal sikres via en særlig budgetmæssig fokus og prioritering. Dette sker ved, at der oprettes en ”Mobilitets- og vejfond”. Fonden skal sikre en god og tidssvarende infrastruktur i Aarhus. Pengene i fonden kommer gennem jordsalg og giver mulighed for finansiering af projekter for 50 millioner kroner om året og over en længere årrække omfatte over 1 milliard kroner.

Markant udvidelse af Filmby Aarhus
Det indgåede budgetforlig sikrer en udvidelse af Filmbyen på 4.400 kvadratmeter, som skal bygges det omgivende areal. Filmbranchen i Aarhus oplever i disse år en vækst og en succes, og udvidelsen af Filmby Aarhus skal give den udvikling et kæmpe løft.

Filmby Aarhus oplever en kolossal efterspørgsel efter mere plads. Både eksisterende og nye lejere står på venteliste, og indtil videre mangler der 5.000 kvadrat-meter for at opfylde behovet. Den kommende udvidelse betyder, at der bliver mulighed for dække virksomhedernes behov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079