23948sdkhjf

Almen bolig-Oscar til Sæby Strand

Frederikshavn Boligforenings bebyggelse Sæby Strand, som er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller, har netop vundet NBO Boligprisen, de nordiske almene boligers Oscar.
NBO Boligprisen, de nordiske almene boligers Oscar, tildeles hvert andet år et særligt fremtrædende projekt der kombinerer bæredygtighed, livskvalitet og en sund økonomi. I år gik hæderen til Sæby Strand-bebyggelsen, C.F. Møller har udformet for Frederikshavn Boligforening.

- Sæby Strand er et meget godt eksempel på fremragende dansk arkitektur med rene linjer og spændende løsninger, siger Kurt Eliasson, formand for NBO og administrerende direktør for SABO.

Sæby Strand-projektet tager afsæt i den unikke beliggenhed med uhindret udsigt over Kattegat. Boligerne, fordelt på fire boligstokke, ligger forskudt i forhold til hinanden på flere måder - for at give hver enkelt bolig de bedst mulig udsigts- og lysforhold. Samtlige terrasser og altaner er orienteret mod Kattegat, og med bygningskroppens forskydninger opnår de en naturlig privatsfære med minimale indkigsgener.

Boligerne, med henholdsvis to, tre eller fire rum, er fleksibelt indrettet, så værelserne over tid kan bruges på forskellige måder, og de udnytter med deres orientering den passive solvarme optimalt. Bebyggelsen er udført i lavenergiklasse 2015, med et energiforbrug på mindre end 27 kWh/m2.

Boligprisens vinder blev afsløret på NBOs årlige konference i Reykjavik den 12. september, hvor 140 repræsentanter fra de nordiske lande deltog.

Nordiska kooperativa och allmännyttiga bostadsorganisationer (NBO) er en non-profit forening, etableret i 1950. Formålet med foreningen er at fremme kontakter mellem de tilknyttede organisationer med henblik på at udveksle erfaringer og koordinere fælles interesser. NBOs medlemmer administrer tilsammen mere end 2.370.000 boliger i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. NBO har en vision om økonomisk, økologisk og socialt bæredygtige boliger for alle i de nordiske lande, og fremmer oprettelsen af forbedrede vækstmuligheder i kommuner og regioner, livlige og trygge boligområder og valgfrihed for beboere til at påvirke og forbedre deres levevilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078