23948sdkhjf

Spaden i jorden til Frederikshavns nye OPP-multihal

Carlo Sørensen A/S er totalentreprenør på opførelsen af en ny multihal, som opføres i direkte forlængelse af Arena Nord. Hallen bliver et naturligt bindeled imellem arenaen og Nordstjerneskolen.
Når klokken ringer ind til et nyt skoleår efter sommerferien i 2015, bliver eleverne på Nordstjerneskolen i Frederikshavn mødt af en ny hal med topmoderne idrætsfaciliteter. Den nye multihal kommer til at danne rammen om leg, idræt og bevægelse.

Multihallen opføres ligesom Nordstjerneskolen som et OPP-projekt, og det er netop denne konstellation, der har gjort opførelsen mulig. Frederikshavn Kommune finansierer 23,5 millioner kroner af multihallen, hvor Arena Nord finansierer seks millioner kroner Den eksisterende OPP-kontrakt for Nordstjerneskolen udvides, så drift og vedligehold af multihallen varetages som en del af den eksisterende kontrakt.

De lokale idræts- og sportsforeninger får adgang til multihallen i eftermiddags- og aftentimerne, ligesom multihallen kan bruges til cupper, foreningsevents og overnatningsarrangementer.

Sammenkobling med Arena Nord giver store muligheder
I Arena Nord ser man også frem til opførelsen af den nye multihal, som blandt andet kommer til at indeholde to håndboldbaner, toiletfaciliteter og et helt nyt helsecenter, som ny ramme om aktiviteterne i SportsCenter Nord, der i dag er placeret på første sal i Arena Nord.

Administrerende direktør i Arena Nord,Per Malmberg, peger på det helt unikke ved, at multihallen bygges sammen med Arena Nord. Det giver kapacitet til, at man kan afholde store messer og events samlet, fordi gæsterne ikke skal udenfor eller transportere sig mellem flere destinationer. Multihallen skal ifølge Per Malmberg stå sin prøve allerede få uger efter den tages i brug, da Arena Nord skal afholde årsmøde for Foreningen for Kommunale Beredskabschefer i august 2015.

Totaløkonomi og lavenergibyggeri i fokus
Virksomheden Carlo Sørensen fra Sæby er totalentreprenør på opførelsen af Multihallen, og har i sin projektbeskrivelse fokus på god totaløkonomi, lavenergibyggeri, gode og vedligeholdelsesvenlige materialer, der også kendes fra Arena Nord og Nordstjerneskolen.

- Vi ser frem til at komme i gang med projektet, og den første udfordring bliver, at vi skal have flyttet cirka 20.000 kubikmeter jord inden selve byggeriet kan igangsættes. Vi påbegynder jordhåndteringen primo uge 39, og ser frem til at etablere en multihal, som kan forankre Nordstjerneskolen og Arena Nord i en større helhed til gavn for hele området, siger Lars Brandt, administrerende direktør ved Carlo Sørensen.

Første spadestik forventes foretaget efter jordhåndteringen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109