23948sdkhjf

181 ungdomsboliger i ny Aalborg-bydel

Plus Bolig har igangsat opførelsen af et nyt stort projekt på Aalborgs tidligere Eternitgrund.
Allerede dagen efter byrådets godkendelse af ungdomsboligbyggeriet var byggepladsen etableret, og de indledende arbejder er således påbegyndt. Frem til februar 2016 vil 181 ungdomsboliger skyde op nær Plus Boligs eget kontordomicil på den tidligere Eternitgrund; i daglig tale ”Eternitten”.

- Det har været en lang proces hidtil. Men en god dialog mellem Aalborg Kommune, KPF Arkitekter og os som bygherre sikrer, at der skabes en bebyggelse, der har en markant og unik arkitektur, siger Plus Boligs direktør Henrik Thomsen.

Boligerne er tegnet af KPF Arkitekter med Niras som rådgivende ingeniør og opføres af følgende fagentreprenører: Bodilsen Totalbyg m/ underentreprenører (råhus), Toppenberg HOK (tømrer), Bravida Danmark (teknik), Anton Lassen Eftf, (maler) og Hirtshals Entreprenørforretning (gartner).

Kan omdannes til større familieboliger
Oprindeligt indeholdt projektet 167 boliger, men i dialogen med kommunen om at opnå en bedre arkitektonisk løsning er det lykkedes at udvide antallet af boliger til 181. Byggeriet, der varierer fra tre til syv etager, opføres med en karakteristisk tagform med referencer til Eternitområdets tidligere industribebyggelser med shedtage.

- Alle boligerne er 1-rums boliger, men opleves som 2-rums, idet der omkring en central toilet- og køkkenkerne bliver skabt et rum til hver side. Der er boliger både i et plan og i to plan, og alle et-plans boliger har enten egen altan eller terrasse, fortæller Henrik Thomsen.

- Endvidere indrettes boligerne med stor fleksibilitet, således at to boliger i fremtiden kan omdannes til en større familiebolig. Det har vi gjort flere steder, fordi vi ønsker at fremtidssikre de boliger, vi opfører, og det er svært at se i krystalkuglen, hvordan udviklingen og behovene er om 10 eller 20 år, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094