23948sdkhjf

Danica bygger boliger til 700 studerende

Et omfattende projekt med studieboliger i op til 29 etager, dagligvarebutik og café skal stå færdigt til studiestart i 2017 på Nørrebro i København.
Danica investerer i disse år betydeligt i boligudviklingsprojekter i København, men projektet på Borgmestervangen 5 i København N. er det første studieboligbyggeri i porteføljen.

- København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste 5 år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste fem år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem, siger ejendomschef Christian E. Olsson om baggrunden for, at Danica investerer en lille milliard kroner i studieboliger.

Projektet består af syv punkthuse i 7-12 etager samt et højere punkthus på 29 etager. Bebyggelsens base er sammenhængende i stueplan og ovenpå etableres fælles taghave. Der opføres en variation af boligtyper og fællesarealer, der spænder fra traditionelle kollegieværelser med fælleskøkken, 1- værelses lejligheder på 40 m², og til 95 m² store 4-værelses delelejligheder.

Del af igangværende urbanisering
Med den kommende Cityring metrostation lige ved siden af campus, vil der være særdeles gode kollektive transportmuligheder til Københavns uddannelsesinstitutioner. Som nabo ligger også den nyanlagte Mimersparken med sportsanlæg, som bidrager til gode udfoldelsesmuligheder.

- Projektet skal ses som en naturlig udvikling af den igangværende urbanisering, som metrobyggeriet på stedet understøtter. Der er tale om et skitseforslag, der skal viderebearbejdes i den kommende lokalplan- og høringsproces. Der vil i samarbejde med Københavns Kommune og med inddragelse af lokaludvalg ske en yderligere bearbejdning af bebyggelsens arkitektur, funktionelle sammenhæng og sociale integration med den omkringliggende by, siger Dorthe Keis fra Arkitema, der er hovedarkitekt på sagen.

Aftalen er kommet i stand efter et længere samarbejde om udvikling af arealet mellem Københavns Kommune, Danica Pension, Agenda Property og DSB Ejendomme. Det er sidstnævnte, der har solgt arealet Nørrebro Gods til Danica. Købesummen er fortrolig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141