23948sdkhjf

56.000 kvadratmeter Rockwool-fabrik er åbnet

”Det er et historisk øjeblik”, siger adm. direktør Eelco van Heel om åbningen af en ny fabrik i Mississippi, der øger Rockwools kapacitet i Nordamerika med 50 procent.
Rockwool står stærkere end nogensinde i Nordamerika, og onsdag indviede virksomheden sin første fabrik i USA.

På et 40 hektar stort område i Marshall County i Mississippi har Rockwool over det seneste år arbejdet på højtryk for at færdiggøre den 56.000 kvadratmeter store fabriksbygning. Første spadestik blev taget den 8. maj 2013, og færdiggørelsen af byggeriet blev markeret med snorklipning og tale af den lokale guvernør Phil Bryant samt Rockwool-koncernens administrerende direktør Eelco van Heel.

- Det er et historisk øjeblik. Stenuld som materiale blev udviklet i USA, men har gennem mange år været stort set fraværende i et isoleringsmarked, der er domineret af glasfiber- og skumplastprodukter. Nu bringer vi det hjem, sagde Eelco van Heel.

Et betydeligt potentiale for vækst
Rockwool har opdyrket sin Nordamerikanske position via Canada, men med investeringen i Mississippi er koncernen nu klar til at geare op i USA:

- Med den nye fabrik vil vi kunne øge vores salg af isoleringsprodukter i USA. Vi har oplevet tocifrede vækstrater på det nordamerikanske marked gennem de seneste år, og der er fortsat et betydeligt potentiale for vækst i markedet, siger Trent Ogilvie, som er administrerende direktør for Rockwool koncernens datterselskab i Nordamerika, Roxul Inc.

De solide resultater i Nordamerika stammer blandt andet fra det amerikanske ’gør-det-selv’-marked gennem salg i store byggevarekæder. Her har Roxul siden sidste år har solgt sine stenuldsprodukter via hundredvis af Home Depots og Lowe’s forretninger i USA.

Sydstatsplacering skaber muligheder
Det er dog ikke kun på det amerikanske ’gør-det-selv’-marked, at der er potentiale for vækst. Med den nyetablerede amerikanske fabrik øger Rockwool koncernen også sin salgsindsats i staterne i det sydøstlige USA og Mexico.

Der er blandt andet et stort marked for salg af teknisk isolering til raffinaderier og offshore virksomheder ved den mexicanske golf, ligesom mange industrivirksomheder – eksempelvis flere globale bilfabrikanter – har placeret deres fabriksanlæg i sydstaterne, hvilket giver vækstmuligheder inden for tagisolering og klimaskærmsløsninger.

Den nye beliggenhed i Mississippi skal således bidrage til at udbrede den geografiske rækkevidde og øge kendskabet til Rockwool produkter i byggebranchen i denne region.

Den i alt 56.000 kvadratmeter store fabrik i Mississippi forventes at beskæftige 150 medarbejdere og årligt bidrage til, at koncernens produktionskapacitet øges med 50 procent på det nordamerikanske marked. Rockwool koncernen har i forvejen to produktionsenheder i Canada, der åbnede i 1988 og 1999.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094