23948sdkhjf

Flere unge vil være tømrer

En stigning i elevtilgangen til tømreruddannelsen på Den jydske haandværkerskole (Djh) peger i retning af stigende interesse for erhvervsuddannelserne.
60 tømrerelever fordelt på tre hold begyndte sidst i juli på grundforløbet til tømreruddannelsen på Den jydske haandværkerskole. Det er 30 % flere end samme tid sidste år. Også ved januarstarten satte flere unge sig på skolebænken i tømrerafdelingen.

- Det er målbevidste unge mennesker med en plan for livet, der begynder på tømreruddannelsen. De ved hvad de vil, og det viser sig hurtigt, at de har valgt rigtigt, siger Henrik Dalsgaard, områdeleder i tømrerafdelingen hos Djh, som desuden uddanner elektrikere, køleteknikere og plastmagere.

- Vi oplever, at der er kommet større anerkendelse af håndværkerfagene, som en uddannelsesmulighed blandt de unge, og at der en positiv udvikling i gang i forhold til erhvervsuddannelserne. Det viser sig også i nogle af de andre uddannelser på skolen, siger Henrik Dalsgaard.


Alexander Høeg, 17 år, valgte tømreruddannelsen efter mange overvejelser. Han var god til sløjd, og synes det med træ var spændende. En erhvervspraktik i 9. klasse hos en tømrer var afgørende, og al tvivl var væk. Han var klar til at komme ud at arbejde og fik en læreplads i Sønderjylland, hvor han kommer fra. Virksomheden, han arbejder i, har tradition for at sende sine lærlinge til Den jydske haandværkerskole. En tradition, de har til fælles med mange andre tømrervirksomheder fordelt over hele landet.

De elever, der kommer langvejs fra bor på Djh's skolehjem, og det giver optimale rammer for at udnytte læringsmiljøet ud over den skemalagte undervisningsdag. 24-timersskolen holder åbent døgnet rundt, hvor værksteder og klasselokaler er tilgængelige, når eleverne er motiverede. LearningCenter tilbyder sparring til boglige og faglige udfordringer på alle niveauer efter endt undervisningstid. Både i form af hjælp fra jævnaldrene tutorer, der er lidt længere i uddannelsen og undervisere fra afdelingerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078