23948sdkhjf

By og havn bindes sammen i Helsingør

Havnegade i Helsingør omdannes i løbet af efteråret til en bygade, der skal binde by og havn bedre sammen. Nordsjællands Park og Vej står for ombygningen af gaden.
Siden 2012 har Helsingør Kommune testet forskellige muligheder for, hvordan fremtidens Havnegade skal se ud. Målet er at gøre plads til alle trafikanter - både dem på cykel, i bil og på gåben - samt at finde en løsning der skaber gode forbindelser mellem byen og havnen.

- Vi har siden 2012 gjort os en masse erfaringer i Havnegade – med indsnævringer hastighedsbegrænsninger, forsøgslukninger og så videre. Nu er vi klar til at lave en permanent løsning, som jeg mener, vil komme både de bløde og de hårde trafikanter i møde. Nogle billister vil sandsynligvis være utilfredse med løsningen, men der findes også andre veje ud af byen. Grundlæggende handler det om at forbedre oplevelsen for de borgere og besøgende, der ankommer til byen, siger Johannes Hecht-Nielsen, udvalgsformand i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget.

Skaber en bypromenade
Arbejdet starter op den 23. september og vil fortsætte hele efteråret og et stykke ind i 2015. Det er Nordsjællands Park og Vej, der skal stå for ombygningen af Havnegade.

- Som pendant til havnepromenaden skaber vi på bysiden en Bypromenade, der med et bredt gangareal og muligheder for hvil og ophold, kæder Havnegade sammen i hele sin længde. Bypromenaden belægges med betonfliser af samme type som ved Kongensgade, og de syv overgange på tværs bliver markeret både med lys og belægning. På den måde skabes et sammenhængende udtryk, som leder gående fra bymidten frem til Kulturværftet og videre mod Kronborg, siger projektleder i Teknik, Miljø og Klima Hanne Hansen Wrisberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11