23948sdkhjf

14 meter høj betonvæg på plads ved nyt biomasseanlæg

Sønderborg Fjernvarme er netop nu i gang med at opføre et nyt brændsels-fleksibelt biomasseanlæg. Bygningsentreprisen udføres af Chr. Johannsen A/S, som har otte mand på pladsen til at støbe betonvægge in situ.
Den store udfordring ved byggeriet er brændselssiloen, som har 14 meter høje betonvægge. Væggene skal udstøbes i én arbejdsgang over 14 timer med vibreringsfri specialbeton, og det har været en spændende udfordring, siger projektleder Ruben Andresen:

- Fordelen ved at støbe betonen på pladsen er ikke mindst, at det giver konstruktionen en stor styrke. Samtidig bliver overfladen en glat helhed uden samlinger, forklarer han.

Direktør for Sønderborg Fjernvarme, Erik Wolff, oplyser, at byggeriet følger den aftalte tidsplan og at han forventer det afleveret til årsskiftet.

Hentede inspiration i Nordhavns-tunnel
Forud for den specielle opgave med brændselssiloen besøgte han og pladsformand Johnny Frandsen fra Chr. Johannsen A/S Nordhavns-tunnelen i København. Herefter valgte de at anvende PERI-forskalling Vario GT 24 som den bedste løsning på den komplicerede opgave.

Efterhånden har Chr. Johannsen A/S stor erfaring med at bygge varmeanlæg.

- Man kan godt kalde det lidt af et speciale. I øjeblikket opfører vi miljøvenlige varmeanlæg over store dele af Sønderjylland; nemlig i Vojens, Vejen, Gram, Løgumkloster, Aabenraa og i Haderslev, oplyser Ruben Andresen.

Det nye 9 MW store biomasseanlæg kan bruge et bredt udbud af biobrændsler fra træflis til haveaffald. Anlægget skal forsyne varmekunderne i Sønderborg med billig fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188