23948sdkhjf

Problemer med lavenergi-institution ved Aarhus

Fejl i institutionen Løgtengården i Løgten ved Aarhus betyder, at elforbruget er fire gang så højt som ventet. Og det i en bygning der er opført som lavenergibyggeri.
Det skriver JP Aarhus.

To år efter færdiggørelsen af institutionen Løgtengården i Løgten nord for Aarhus er der stadig store problemer med bygningen, som eller skal inspirere andre af Aarhus Kommunes fremtidige byggerier.

Institutionen er opført, så den skulle reducere el-forbruget med en tredjedel og varmeforbruget med 40 procent. Men pt. er elforbruget fire gange højere end ventet. Og selvom det nu er halvandet år siden, der blev lavet et-årseftersynet på institutionen, er der stadig store problemer med temperatur og indeklima.

Entreprenør vil rette fejl
Hos Raunstrup A/S, der er totalentreprenøren på institutionen, beklager administrerende direktør Søren Kristensen problemerne og understreger, at der skal rettes op på eventuelle fejl. Overfor JP Aarhus uddyber han endvidere, at det kræver teknisk personale at styre ventilationen, som er et af problemerne i institutionen.

Læs også: Raunstrup vinder institutions-byggeri ved Aarhus

Rådmand truer entreprenøren
På rådhuset i Aarhus er man alt andet end tilfredse med situationen på Løgtengården:

- Jeg er nødt til at finde ud af, om problemerne skyldes entreprenørens manglende overholdelse af kontrakten. Og hvis det er den vej, at pilen peger, skal den entreprenør nok ikke forvente at få mange lignende opgaver i Aarhus Kommune. Men det er sagt med det stærke forbehold, at hvis det er den vej, pilen peger, siger rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek, til JP Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.204