23948sdkhjf

Børnene er rykket ind i De Gamles By

En ny integreret daginstitution til 160 børn i alderen 0-6 år, som er tegnet af Cobe, er åbnet på hjørnet af Sjællandsgade og Edith Rodes Vej i København.
Med åbningen af den nye daginstitution, Forfatterhuset, flytter en ny generation ind i De Gamles By på Nørrebro. Daginstitutionen er et resultat af en konkurrence, som Cobe vandt i 2012 i samarbejde med PK3 landskabsarkitekter og ingeniørerne D.A.I. Arkitekter Ingeniører. Daginstitutionen tilpasser sig det særlige område, som De Gamles By udgør, i både form, farve og højde.

- Med Forfatterhuset har vi ønsket at skabe en daginstitution i særklasse. Et sted, der skaber de bedst mulige rammer for vores børn at vokse op i, og som fremmer børns læring og kreativitet. Samtidig har vi været meget opmærksomme på placeringen i De Gamles By og udfordringen med at skabe et nybyggeri, som skal sikre en historisk sammenhæng og samtidig være en moderne dagsinstitution, siger Dan Stubbergaard, Indehaver og Kreativ Direktør hos Cobe.

Facade med flere funktioner
Daginstitutionen består af fem små huse med grønne tage og taghaver. Husene er i en til tre etager og formidler overgangen mellem Nørrebros høje karréer og De Gamles Bys grønne plæner. Samtidig lægger daginstitutionen sig ind i den karakteristiske retvinklede struktur, som nabobebyggelserne udstikker.

- Det er en følsom kunst at føje nyt til gammelt i et historisk område som De Gamles By. For os har det handlet om at forstå områdets egenart og så forstærke det samtidig med at skabe noget nyt og kontrastfyldt. Daginstitutionens facade er eksempelvis direkte reference til De Gamles Bys røde teglbygninger. Facaden består af tegl-lameller, som fungerer som et bånd, der snor sig rundt om de fem bygningsvoluminer og legeplads og binder alle elementer sammen til én samlet struktur, forklarer Dan Stubbegaard, som fortsætter:

- Facaden fungerer ud over klimaskærm dermed også som hegn på legepladsen, værn for taghaverne og som solafskærmning foran vinduerne. Det giver et homogent og ensartet udtryk og skaber en moderne fortolkning af og materialemæssig sammen¬hæng med De Gamles By.” Han fortsætter: ”Målet har været at skabe et hus, der netop forstår og tager hensyn til sine omgivelser, og som samtidig tilføjer noget radikalt nyt og anderledes.

Indendøre i Forfatterhuset er der gjort plads til, at mange forskelligartede aktiviteter i dagligdagen. Forskellige typer rum skal sikre et godt samspil mellem børn og voksne, hvor den frie leg og de stille aktiviteter kan foregå på en og samme tid. Indenfor er huset derudover sammenhængende og effektivt. Der er skabt rum, som er små, kompakte og spændende for børn og samtidig er funktionelle og overskuelige for institutionens medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11