23948sdkhjf

Søren Enggaard sætter gang i 7.000 m² i Aalborg

På Eternitgrunden i Aalborg sætter Søren Enggaard A/S nu gang i et 6.000 m² stort erhvervsbyggeri i syv etager, som får navnet Fronthuset.
På Aalborgs største byudviklingsområde Eternitgrunden etableres nu et markant erhvervshus kaldet Fronthuset på 6.000 m² og 1.000 m² kælder. Bygningen er tegnet af KPF Arkitekter og får en meget synlig placering ved et af Aalborgs måske største trafikale knudepunkt:

- Fronthuset bliver en ny markant bygning
Fakta om Fronthuset:
Fronthuset er et erhvervsbyggeri på Eternitgrunden på 6.000 kvadratmeter og 1.000 kvadratmeter kælder.

Bygherre: Søren Enggaard A/S.
Arkitekt: KPF Arkitekter.
Grontmij: Ingeniør på konstruktioner og installationer.
Cowi: Ingeniør på grundvandskøling og infrastruktur.
Niras: Ingeniør på miljø og grundvand.
på Eternitten – både hvad angår placering, størrelse og udseende. Arkitekturen er – som det øvrige byggeri på grunden – udført med respekt for områdets historie, og eksempelvis får Fronthuset en tagkonstruktion, der er inspireret af Dansk Eternits gamle lagerhaller, forklarer administrerende direktør Carsten Enggaard fra Søren Enggaard.

Indflytningsklar i sommeren 2016
Carsten Enggaard har allerede lejet knap halvdelen af de 6.000 kvadratmeter ud. Jutlander Bank, der er resultatet af fusionen først på året mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, har lejet sig ind i Fronthusets nederste etager og etablerer her en ny afdeling:

Husets to øverste etager går til Storm Advokatfirma, der i øjeblikket er placeret flere steder i byen, og som ser frem til at få et nyt domicil i den markante erhvervsbygning.

Mens nabobyggeriet, Visionshuset, er på fire etager bliver Fronthuset på syv etager samt kælder. Sidstnævnte bliver hjemsted for husets avancerede grundvandsteknik, der sikrer en CO2-neutral køling af hele huset.

Første spadestik skal efter planen tages i marts 2015, og Fronthuset forventes at være indflytningsklar 1. juli 2016. Søren Enggaard samarbejder med Nybolig Erhverv Aalborg om de resterende godt 50 procent af bygningen, der endnu ikke er udlejet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093