23948sdkhjf

Købsinteresse fra dag ét for nye brandmæssige ventilationsenheder

Samme dag, som LinkNordic præsenterede en ny serie brandmæssige ventilationsenheder, var der konkret interesse for at anvende det på et skoleprojekt.
LinkNordic har i samarbejde med Hougaard Rådgivning og Rockwool Brandisolering udviklet en ny serie brandmæssige ventilationsenheder med modstrømsvekslere. Ventilationsenhederne er konstruktionsmæssigt en helt ny måde at bygge ventilationsaggregater på.

- Vi har formået under udviklingen, at sammensmelte to enheder ”Brandcellen” og ”ventilationsaggregatet”, således at de hver især har deres egen hovedfunktion, men forbliver én samlet enhed, forklarer LinkNordic.

Udviklingen af ventilationsenhederne er støttet af Innovationsfonden. Samtidig skulle Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut udvikle en ny testmetode, i og med at der ikke forligger nogen prøvningsstandard eller klassifikationsstandard for denne type brandmæssige ventilationsenheder.

Konkret interesse fra første færd
Og fra start ser den nye ventilationsenheden ud til at have ramt målgruppen:

- Da vi udsendte vores nyhedsbrev om den nye brandmæssige ventilationsenhed vakte det stor interesse, forklarer LinkNordic-direktør, Buster Nissen, til Building Supply og fortsætter:

- Vi har 500 modtagere af nyhedsbrevet og fik lynhurtigt de første 60 besøgende. Samme dag var der også specifik interesse fra blandt andet en rådgivende ingeniør, der påtænker at anvende det nye koncept i et skoleprojekt - frem for de traditionelle ventilationsaggregater de havde planer om at foreskrive.

Besparelser på flere fronter
Hvor det er muligt at bruge den nye type brandmæssige ventilationsenheder, giver det både energi- og installationsmæssigt besparelser, da man kan undvære at konstruere en dyr brandcelle. Samtidig frigiver det kvadratmeter i byggeriet, så eksisterende rum i stedet kan bruges til opbevaring, hvis den nye type brandmæssige enheder er brugt.

Også for installatørerne og deres arbejdsgange er der fordele, fremhæver Buster Nissen. Installatøren kan eksempelvis servicere aggregaterne fra begge sider og dermed også uden større indgreb spejle ventilationsenhederne under installationen.

- Her har man et produkt der er opstået ud fra et ønske om at optimere installations- og byggeomkostninger samtidig med at anlægget frigiver vigtige kvadratmeter i byggeriet, vurderer master i brand og brandrådgiver, Kenneth Jensen, fra Hougaard Rådgivning om den nye enheds betydning for arbejde med brandsikring af ventilationsanlæg:

- Man vil kunne nedlægge de store ventilationsrum og placere de Brandmæssige ventilationsenheder i trapperum eller flugtvejsgange uden det ville påvirke brandsikkerheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093