23948sdkhjf

Henning Larsen bag storstilet stations-byggeri

Et internationalt team med Henning Larsen Architects i spidsen har vundet konkurrencen om en S-togsstation og ny bydel i den kommende by Vinge.
Sammen med Tredje Natur, Moe A/S og Railway Procurement Agency blev Henning Larsen Architects i sidste uge udpeget som vinder af Frederikssund Kommunes arkitektkonkurrence. Det oplyser tegnestuen via sin hjemmeside.

S-togsstationen bliver del af et større landskabeligt træk, der skal forbinde Vinge by på tværs af skinnerne. I dommerbetænkningen roses vinderforslaget for at være ” det forslag, som bedst kobler S-togsstation, natur og bystruktur i ét samlet greb.

- Vi er utroligt glade for at være med til at starte udviklingen af Vinge med netop at designe stationen og centrum omkring den. Det er en symbolsk stærk start på en byudvikling. Vores idé er helt enkelt at skabe et integreret byrum, der samler byens og landskabets bevægelser. I Vinge bliver naturen en del af byen, og man vil kunne bo på landet i byen, siger Niels Edeltoft, der er arkitekt og projektchef hos Henning Larsen Architects, som også har udarbejdet den 370 hektar store helhedsplan.

Stationen i Vinge forventes at være færdig i 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14