23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen vinder opgave til kvart milliard

Nordfløjen på Det Nye Rigshospital skal over de kommende år opføres med Kemp & Lauritzen som leverandør af de tekniske installationer.
De kommende år gennemgår Rigshospitalet store omvæltninger, der skal sikre optimale forhold for patienter, personale og forskning.

Under navnet Det Nye Rigshospital opføres en helt ny nordfløj på 68.000 kvadratmeter, hvor Kemp & Lauritzen netop har underskrevet aftale med hospitalet om at håndtere de tekniske løsninger inden for både el, vvs og ventilation i det ambitiøse byggeri.

Nybyggeriet vil inklusiv en ny sterilcentral udgøre i alt 93.000 kvadratmeter, der plus de nuværende hospitalsbygninger på 190.000 kvadratmeter sammen kommer til at rumme Det Nye Rigshospital.

Et område af største prioritet
Nordfløjen skal stå endeligt færdig ved indgangen til 2018. De zigzag-formede bygninger skal huse 200 sengepladser, operationsafsnit med 33 operationsstuer, en billeddiagnostisk afdeling, et intensivafsnit samt ambulatorier. Dertil kommer et parkeringshus med plads til 650 biler, en sterilcentral og et patienthotel med 75 værelser. Det samlede budget for Det Nye Rigshospital lyder på 2,4 mia. kr.

- Hospitalsområdet er af største prioritet for os, fordi de tekniske områder indgår som et særdeles vigtigt element i denne type byggerier. Og vi oparbejdet stor viden på området gennem årtiers bygge- og serviceopgaver. Så vi glæder os rigtigt meget til at kaste os over dette spændende projekt, siger Knud Degenkolw, direktør for elinstallation i Kemp & Lauritzen.

Kemp & Lauritzen var også med til at opføre Rigshospitalets velkendte højhuskomplekser tilbage i 1960’erne og 1970’erne og har desuden løbende udført service- og vedligeholdsopgaver på hospitalet.

Der er tale om en samlet projektsum på omkring 250 mio. kr., som fordeles på datterselskaberne Glenco, L&H-Rørbyg samt Kemp & Lauritzen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094