23948sdkhjf

BedreBolig bliver landsdækkende

Efter afprøvning i ni kommuner udrulles BedreBolig-ordningen nu i hele landet.
BedreBolig blev etableret som en del af regeringens Vækstplan DK i 2013 med det formål at gøre det enkelt og overskueligt for boligejerne at få vurderet og gennemført energirenovering af boligen.

Ni kommuner; Esbjerg, Fredensborg, Frederikshavn, Høje-Taastrup, Morsø, Næstved, Odense, Roskilde og Skanderborg, har afprøvet ordningen siden starten af 2014, og nu kommer turen til resten af landet.

De nye BedreBolig-rådgivere er håndværkere, ingeniører, arkitekter og andre bygningskyndige, der har gennemgået en særlig efteruddannelse godkendt af Energistyrelsen. Rådgiverne har beregningsværktøjer, der viser prisen for hvert enkelt renoveringsprojekt og den besparelse, som boligejeren kan se frem til, hvis han eller hun vælger at gennemføre forbedringerne.

Anbefalingerne samles i en BedreBolig-plan, som boligejeren kan tage med i banken. Planen kan danne grundlag for nye låne-beregninger, fordi den viser, hvordan familien kan få en bedre driftsøkonomi i boligen, hvis de for eksempel får skiftet vinduer, isoleret loftet eller pensionerer det gamle oliefyr.

Giver boligejeren overblik
Potentialet for at spare på energien i de danske boliger er stort – især i de 870.000 danske enfamilieshuse, der er bygget før 1980. Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen er derfor glad for, at man med BedreBolig kan gøre det mere overskueligt for boligejeren at komme i gang med at energirenovere boligen.

- Det er dyrt at varme en bolig op, og selvom vi er mange, der gerne vil spare på energien, kan det være svært at finde ud af, hvor vi skal starte; om vi skal gå i gang med at isolere tag, skifte vinduer eller noget helt tredje. Derfor er jeg glad for, at BedreBolig kan hjælpe med at give boligejerne overblik og svar på, hvad det koster, og hvor meget der spares på varmeregningen, siger Rasmus Helveg Petersen.

Læs mere på www.bedrebolig.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094