23948sdkhjf

DNV-Gødstrup kårer vinder af skitsekonkurrence

Maler og grafiker Erik A. Frandsen har vundet konkurrencen om at udsmykke den 240 meter lange foyer i det kommende supersygehus.
Hospitalsenheden Vest har afholdt en skitsekonkurrence om udsmykning af DNV-Gødstrups foyer, og konkurrencen med tre inviterede deltagere har netop fundet sin vinder.

Maleren og grafikeren Erik A. Frandsens vindende bud byder patienter, pårørende og medarbejdere på lysende søjler, LED-lameller i vægpaneler, mirror-polished stål med indgraveringer og fiberbeton med guldrelieffer. Der forestår nu en proces, hvor Erik A. Frandsens forslag til udsmykning skal forenes med arkitekternes tanker og valg af materialer i foyeren.

Foyeren er hospitalets ’hjerte’ og vil ubetinget blive det område i hospitalet med mest trafik og ophold af mennesker. Den er et langstrakt rum, der går på tværs af hele hospitalet og kommer til at rumme blandede funktioner som reception, opholdszoner, kantine, patientcafé og refleksionsrum.

Samtidig er det fra foyeren, at hospitalet åbner sig mod en række funktioner og de enkelte afdelinger. Når formen på de psykiatriske funktioner kendes, skal udsmykningen af foyeren fortsætte også i denne del af bygningen. Dermed bliver den samlede længde på foyeren på over 300 meter.

Den kunstneriske udsmykning af foyeren i DNV-Gødstrup vil beløbe sig til ca. 5 mio. kr. og skal realiseres blandt andet ved hjælp af sponsorater og donationer.

Find hele forslaget på DNV's hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094