23948sdkhjf

Energivejledere oplever stigende efterspørgsel

Mere end hver femte energivejleder vurderer, at efterspørgslen på energirenovering er steget i forhold til sidste år, viser ny undersøgelse.
En ny undersøgelse, foretaget af Energivejledersekretariatet blandt de danske energivejledere, viser, at hver femte energivejleder oplever en stigende efterspørgsel på energirenovering af boliger og får flere henvendelser fra boligejerne.

For at gøre det lettere at få ordren i hus bruger omtrent 33 procent af energivejlederne termografering som værktøj. Langt størstedelen af dem angiver, at termografering påvirker salget positivt.

- Det er somme tider svært for håndværkere at sælge energirenoveringer, fordi det kan være vanskeligt at gøre behovet konkret i den indledende dialog med boligejeren. Her er termografering et blandt flere værktøjer, som på meget håndgribelig vis illustrerer behovet for tætning og efterisolering af boligen, fortæller leder af Energivejledersekretariatet Torben R. Hansen.

Undersøgelsen viser, at kun knap 8 procent af energivejlederne i undersøgelsen oplever, at boligejerne er parate til at betale for en indledende energivejledning. Faktisk finder over halvdelen af energivejlederne det nødvendigt at tilbyde en gratis gennemgang af boligen for at få foden indenfor. Det er ifølge Torben R. Hansen langt hen ad vejen en god ide, men der er en meget bedre fremgangsmåde:

- Det er klart, at gratis vejledning til boligejerne gør det lettere at starte dialogen om energirenoveringer. Men man kunne også som energivejleder gøre det på en anden måde: Hvis en boligejer beder om et tilbud på fx et nyt tag, kan man samtidig tilbyde en energigennemgang af hele boligen for omkring 1.500 kr. Denne ydelse bliver så gratis, hvis boligejeren vælger at gennemføre en eller flere energiforbedringer, siger Torben R. Hansen.

Når danskerne overvejer at energirenovere deres boliger, viser undersøgelser, at det typisk er håndværkeren, de henvender sig til for råd og vejledning. Torben R. Hansen siger:

- I Energivejledersekretariatet glæder vi os over, at efterspørgslen på energirenovering er i stabil vækst, og at der er potentiale for flere opgaver til energivejlederne. Der er ingen tvivl om, at energirenovering er kommet for at blive og vil være et vækstområde i de kommende år.

Adspurgt om, hvad der vil styrke markedet for energirenovering yderligere, svarer 60 procent af energivejlederne, at bankerne bør blive mere villige til at låne penge ud. Desuden fremhæver 45 procent, at energivejlederne selv skal blive bedre til at sælge energibesparelser, hvis de skal få flere boligejere til at investere i energirenovering.

Om undersøgelsen:
Energivejledersekretariatet har sendt en online spørgeramme ud til ca. 2.000 personer, der har taget energivejlederuddannelsen. 11 procent af dem har sendt svar ind og gennemført undersøgelsen i september 2014. Energivejlederuddannelsen udbydes af Teknologisk Institut, er støttet af Energistyrelsen og udviklet af Dansk Byggeri, TEKNIQ, Teknologisk Institut og Energitjenesten.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078