23948sdkhjf

Skybrudsskader gør klimatilpasningsplaner højaktuelle

De voldsomme skybrudsskader rejser nogle vigtige spørgsmål om kommunernes klimatilpasningsplaner - ikke mindst tidsplaner for deres realisering, mener Danske Anlægsentreprenører.
- De mange skader på huse, veje og jernbaner i Nordjylland efter skybruddet bør få de nordjyske kommuner til at finde deres nye skybrudsplaner frem og se på, om skaderne blev som forventet, eller om planerne skal justeres for at undgå fejlinvesteringer, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Kommunerne har alle inden for det seneste års tid færdiggjort deres klimatilpasningsplaner, som viser, hvilke klimapåvirkninger de forventer for eksempel fra skybrud. Men de viser også, hvordan kommunerne vil forebygge skader.

Planerne skal realiseres
- Kommunerne i Nordjylland får nu helt ufrivilligt testet, om deres klimatilpasningsplaner er tilstrækkelige. Men skybruddet bør også give anledning til en debat mellem politikerne og borgerne om, hvor mange gange huse, veje og jernbaner skal ødelægges, før de forskelige tiltag i klimatilpasningsplanerne realiseres - for gode klimatilpasningsplaner er ikke nok, der skal handling til, siger Niels Nielsen.

Tidsplanerne for realisering af klimatilpasningsplanerne er et af de helt centrale punkter, som de kommunale politikere skal tage stilling til, når den kommunale indsats i klimatilpasningsplanerne skal prioriteres i forhold til alle de øvrige kommunale opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079