23948sdkhjf

Force4Architects får tilgængelighedspris

Bevica Fonden uddeler sin tilgængelighedspris til arkitektfirmaet for deres særlige engagement og evne til at tænke tilgængelighed ind som en helt naturlig del af deres arkitektoniske løsninger.
Bevica Fondens tilgængelighedspris uddeles en gang om året og gives til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for mennesker med bevægelseshandicap. I år går prisen til Force4Architects. Det skriver Bevica Fonden i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand Torben Svanberg fra Bevica Fonden er imponeret over, hvor elegant Force4 får tænkt tilgængeligheden ind i deres arkitektoniske løsninger.
- Men det der glæder os mest er deres engagement og omtanke, når det gælder mennesker med bevægelseshandicap. For Force4 handler det nemlig helt naturligt om at skabe løsninger, der inkludere alle. Derfor er det også en glæde at kunne uddele dette års tilgængelighedspris til en tegnestue, der med de gode eksempler viser nye veje for hvordan der skabes ligeværdig tilgængelighed og dermed tilgængelighed for alle til vores bygninger, siger bestyrelsesformanden i pressemeddelelsen.

Force4s liste over de gode eksempler er lang og tæller blandt andet Danske Handicap Organisationers Hus i Høje Tåstrup og Vandhalla, der er Danmarks nok mest tilgængelige svømmehal på Egmont Højskolen ved Hou.

Fremtidens handikapboliger
Force4 blev egentligt først opmærksom på tilgængelighed som et design parameter, da de i 2004 fik til opgave at komme med bud på fremtidens handicapboliger til unge med fysiske handicap. Opgaven viste sig at danne kimen til det der i dag er blevet tegnestuens mantra og særlige varemærke.

- Det er jo fantastisk både at få lov til at skabe bedre vilkår for bevægelseshandicappede og samtidig udforske et uopdyrket område indenfor arkitekturen. Tilgængelighed fylder rigtig meget i vores daglige arbejde på tegnestuen, derfor er vi også meget beærede over at være den første tegnestue der modtager Tilgængelighedsprisen. For os viser det, at der lægges mærke til hvad vi gør og at vi gør en forskel, siger Andreas Lauesen, der er stifter af Force4Architects, i pressemeddelelsen.

Force4 vil bruge prisen på de 100.000 kr. til at styrke deres viden om tilgængelighed gennem et non-profit researchprojekt ”Intuitiv Tilgængelighed”.

Bevica Fonden
Bevica Fonden er en erhvervsdrivende Fond, der gennem aktiv formuepleje har som formål at medvirke til at give mennesker med bevægelseshandicap størst mulig selvstændighed og uafhængighed. Det sker blandt andet gennem økonomisk støtte til forskning og bevægelsesfremmende aktiviteter.

Det er 4. gang Bevica Fonden uddeler tilgængelighedsprisen. De tidligere prismodtagere er Hotelkæden Scandic, DSB og Høje Tåstrup kommune. Prisen er på 100.000 kr.

Force4Achitects
Force4 Architects har de seneste 10 år arbejdet intensivt med en række projekter, hvor tilgængelighed og velfærdsteknologi er brugt som udgangspunkt for selve designprocessen. Tegnestuen har en meget bred erfaring med at tegne huse til samfundets særligt udsatte grupper, som f.eks. svært fysisk og kognitive handicappede mennesker samt psykisk sårbare mennesker. Force4s styrke ligger i at identificere særlige behov hos brugerne og omsætte dem til indholdsrig, meningsfuld og sanselig arkitektur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156