23948sdkhjf

Endnu et boligtårn ved Aalborgs havnefront

Himmerland Boligforenings planer om 3.700 kvadratmeter ungdomsboligbyggeri ved Nyhavnsgade i Aalborg får grønt lys af byrådet.
Aalborg Byråd har nu endeligt godkendt lokalplanen, som giver Himmerland Boligforening mulighed for opførelse af ungdomsboliger i 10 etager på maksimalt 3.700 kvadratmeter med erhverv i stueetagen på Nyhavnsgade og Rendsburggade.

Lokalplanens område indgår som en del af hele omdannelsen af Aalborg Havnefront, der strækkker sig fra Limfjordsbroen til Østre Havn, og er sidste del i denne omdannelse af havnefronten.

Boligerne placeret i den nye bydel omkring Musikkens Hus. Mod øst ligger Musikkens Hus-området med Musikkens Hus, ungdomsboliger i op til 50 meters højde og en universitetsbygning. Mod syd, på den anden side af Nyhavnsgade ligger Aalborgs hovedbibliotekskompleks i røde sten. Mod vest på den anden side af Rendsburggade det blandede område med hotel, Strøybergs Palæ og Utzon-området. Umiddelbar mod nord ligger den tidligere kommunale administrationsbygning i tre etager i gul tegl.

Byggeriet af hjørnebygningen vil således udgøre færdiggørelsen af bebyggelsen i Musikkens Hus-området, og giver mulighed for at landskabsprojektet kan realiseres i sin helhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079