23948sdkhjf

Idékonkurrence med stor effekt

Konkurrencen "Park the Bicycle" gav hele 63 idéer og forslag i løbet af blot fem timer.
Hvordan parkerer man hundredevis af cykler smukt og sikkert på så lidt plads som muligt? Det var spørgsmålet i idékonkurrencen "Park the Bicycle", som Vejdirektoratet og Aarhus Kommune står bag.

Konkurrencen blev afholdt i forbindelse med Innosite-konferencen 'Åben innovation i byggeriet' i Dansk Arkitektur Center d. 8. oktober 2014.

På de fem timer, konkurrencen varede, leverede deltagerne i alt 63 ideer og forslag til smuk og god cykelparkering. Forslagene kom ind fra hele verden via den åbne innovationsplatform Innosite.dk.

- Tre nytænkende vinderforslag blev fundet og præmieret. Det er spændende at opleve så mange nye idéer skabt på så kort tid. Vinderforslagene repræsenterer tre helt forskellige måder at løse udfordringen på, som alle virker realiserbare. Især 1. og 2. præmieforslagene, som bygger på enkelte designprincipper, kan jeg sagtens forestille mig brugt på vores samkørselspladser, fortæller Ulla Egebjerg, chefarkitekt i Vejdirektoratet.

Spansk vinder
Førstepræmien er gået til Ainara Serrano fra Spanien, der med sit forslag kaldet "Sharing Spaces", kombinerer cykelparkering med andet byrumsinventar. Cyklerne holder således parkeret inde i en bænk. Visionen bag 'Sharing Spaces' er at skabe plads til både cykler og fodgængere og dermed optimere rummet. Det er særligt bænkens dobbelte funktion som cykelparkering, skulptur og siddeplads på en og samme tid, der er begrundelsen for valget af forslaget til en førstepræmie.

Andenpræmien er gået til Cy Heng fra Malaysia og forslaget med navnet "Dua Arc". "Dua Arc" er et cirkulært pladsbesparende cykelstativ. I cykelstativet er der påmonteret løstsiddende 'buer', formet til at hjælpe med at få cyklen skubbet op på stativet, og samtidig låser den enkelte bue cyklen fast ved baghjulet.

"The Fold" er navnet på det tredje vinderforslag lavet af Koen Schrauwen fra Holland, der har fået en tredjepræmie for sin innovative løsning, der formår at skabe mere landskab og plads i byen på en enkel måde. The Fold laver et skråt snit ned i gadeplanet, hvor cykler kan placeres overdækket. Snittet skaber et skulpturelt udtryk, og samtidig giver den overdækkende flade mulighed for siddepladser, udsmykning, beplantning m.m.

- En åben idekonkurrence er en fantastisk platform for at få tænkt ud af boksen og for at få inspiration til projekter. Og det kan være en ny måde at løse fremtidens udfordringer på – det er ideer, som vi kan lade os inspirere af i vores fremtidige arbejde i Vejdirektoratet, siger Ulla Egebjerg.

Alle forslag blev bedømt og vinderne udvalgt af en jury, bestående af Jette Gotsche (landsformand for Cyklistforbundet), Charlotte Kjær Petersen (Aarhus Kommune) og Ulla Egebjerg (Vejdirektoratet.).

se alle 63 forslag til Park the Bicycle på Innosite.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112