23948sdkhjf

Ringe resultater af BoligJob-ordningen

Danskerne har kun anvendt BoligJobordnignen halvt så meget som planlagt sidste år. Det har kostet 3,3 milliarder kroner i tabte skatteindtægter, viser beregninger fra Finansministeriet.
Jobskabelsen har ifølge Finansministeriets opgørelse været blot 1.500 job i år og 1.000 sidste år. Det viser et svar fra Finansministeriet på et spørgsmål stillet af finansudvalgets Mads Rørvig ifølge jyllands-posten.dk .

Ifølge ministeriet var tre fjerdedel af projekterne i ordningen gennemført uanset om håndværkerfradraget var der eller ej.

Tilsvarende vurderes det, at jobskabelsen er begrænset, idet tre fjerdedele af pengene, som er brugt på håndværkerydelser i ordningen, bliver sparet andre steder i danskernes budgetter.

Dansk Byggeri: Hvidt arbejder bliver sort
Finansministeriet tal ligger langt under de 5.000 arbejdspladser, som Dansk Byggeri tidligere har regnet sig frem til er skabt med BoligJobordningen. I organisationen er man heller ikke overraskende stærk uenige i ministeriets vurdering af effekten

- Det gør de sig en antagelse om at de penge, man har brugt til indkøb af hvide håndværksydelser havde man i stedet brugt i supermarkedet. Men vi mener, at man havde brugt det til sort arbejde, gør det selv eller udlandsrejser, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, til jyllands-posten.dk.

Original artikel: http://www.jyllands-posten.dk/protected/...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141