23948sdkhjf

Fornyet DEF-kritik af delautorisationer

Delautorisationen stod igen for skud, da Dansk El-Forbund indledte sin 31. kongres.
I flere omgange var der hårde ord til Socialdemokraterne, da Dansk El-Forbunds (DEF) formand Jørgen Juul Rasmussen tirsdag holdt sin beretning på forbundets 31. kongres, der holdes i Aalborg i disse dag.

Lovændringerne, der er gennemført på autorisationsområdet blev trukket frem. De har blandt andet betydet indførelse af delautorisationer, og at visse former for el-arbejder undtages fra kravet om autorisation. forbundsformanden fremhævede, at ingen af forbundets indvendinger fandt vej til det endelige resultat.

- Vores erhvervs- og vækstministers stærkt liberalistisk inspirerede optræden i sagen burde indbringe ham øgenavnet Henrik 'Sats' Larsen: Det er da noget af en satsning, når man helt ser bort fra eksperters advarsler om en dramatisk forøget risiko for el-brande, sagde Jørgen Juul Ramsussen.

Bevarer den faglige identitet
Med henvisning til kongressen i 2010, hvor overvejelserne gik på sammenlægning med andre forbund, sagde formanden, at DEF dengang stod ved en korsvej, men nu er retningen valgt: DEF vil også fremover være et selvstændigt forbund.

Baggrunden er ikke mindst ønsket om at bevare den faglige identitet. Og så lagde han ellers op til, at kongressen tog fat på arbejdet med bevarelsen og styrkelsen af denne identitet fremover.

Dansk El-Forbunds kongres slutter på fredag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125