23948sdkhjf

SIF Gruppen fortsætter københavnsk succes

Installationsfirmaet er hovedentreprenør på et succesfuldt bycykelprojekt i København, som netop har fået bevilliget 40 millioner kroner til videreudvikling af systemet.
250 intelligente cykler med elmotorer og tablets og 20 ladestationer placeret rundt omkring i København har frem til sommeren fungeret som en test af, om det nye bycykelsystem fungerer og lever op til forventningerne.

Det har det tydeligvis gjort, da Københavns Kommune, efter en evaluering af projektet, nu har bevilliget 40 millioner kroner over de næste otte år, til at videreudvikle systemet. Både kommunen og 70 procent af brugerne, har været særdeles tilfredse i testperioden, mens kun 13 procent har været utilfredse.

Gobike har leveret cyklerne til projektet, mens SIF Gruppen har gravet, installeret og serviceret alle stationer i byen, hvor cyklerne er placeret og lades op med el.

- Vi glæder os til at være med til at rulle systemet fuldt ud i byen og styrke Københavns grønne image og position, som en af verdens førende cykelbyer, udtaler funktionsleder Christian Eriksen fra SIF Gruppen.

Klar næste forår
Videreudviklingen af systemet omfatter levering af yderligere 1.600 intelligente cykler samt etablering af 85 nye ladestationer, som skal placeres ved de fleste tog- og metrostationer samt trafikknudepunkter i København. Her vil de få stor værdi for både turister og pendlere, som for eksempel skal på sightseeing eller arbejde.

De nye cykler og ladestationer forventes at stå færdige og være i drift i løbet af foråret 2015.

Hensigten med udvidelsen af projektet er, at forbedre mulighederne for at tage et sundere og grønnere alternativ til bilen, når man skal rundt i København. Det skal desuden være med til at reducere trængslen af trafik samt forureningen i byen. En del kommuner omkring København, har fået øjnene op for systemet. Det har flere udenlandske byer også, hvilket har resulteret i, at de hvide intelligente cykler, nu også kan opleves på gaderne i Rotterdam, Stavanger og Barcelona.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08