23948sdkhjf

Stark vil udbrede det bæredygtige træ

Stark melder sig ind i FSC Danmark og tilbyder nu både PEFC og FSC-certificeret træ i samtlige 90 byggemarkeder i Danmark og på Grønland. Det sker i høj grad for at hjælpe håndværkeren ind på den bæredygtige vej.
Håndværkeren får fremover øget behov for certificeret bæredygtigt træ i takt med, at kravene til dokumentation af byggematerialernes grønne profil stiger. Blandt de seneste eksempler er beslutningen om, at det på statslige byggeprojekter senest fra d. 1/1 2016 skal sikres, at de anvendte træbaserede byggematerialer udelukkende stammer fra bæredygtig skovdrift.

- Håndværkeren vil fremover blive mødt med stadig flere krav om at bruge bæredygtige træprodukter. Derfor har vi en klar ambition om at gøre træet så tilgængeligt for håndværkeren som muligt. Derudover er det vigtigt at støtte formidlingen af viden om bæredygtigt træ, så håndværkeren får de rette værktøjer at vælge ud fra. Bæredygtighed fylder stadig mere i byggeriet, og det er derfor et område, som vi gerne vil sætte fokus på, forklarer Jørgen Holmgaard fra Stark.

Som landsdækkende FSC-certificeret byggecenter giver Stark håndværkeren adgang til bæredygtigt træ i alle 90 forretninger i hele landet og på Grønland. Derudover er Stark også certificeret inden for PEFC-mærkningsordningen, og dermed kan man hos Stark finde bæredygtigt træ fra markedets to største mærkningsordninger for træprodukter.

Vidtrækkende samarbejdsmuligheder
Stark har desuden netop tegnet medlemskab af FSC Danmark for at støtte op om organisationens arbejde med at øge markedets viden om bæredygtigt træ. Sekretariatsleder Loa Dalgaard Worm fra FSC Danmark fortæller om vigtigheden af, at så stor en spiller i den danske byggesektor vælger at engagere sig i udbredelsen af de grønne løsninger:

- Byggecentrene udgør en primær driver i udbredelsen af bæredygtigt træ. Stark er i den sammenhæng en interessant samarbejdspartner for os. Det skyldes ikke blot, at de som firstmovere inden for FSC-certificering har spillet en stor rolle i at få sat skub i udviklingen. Deres medlemskab åbner nu også for nogle ambitiøse og vidtrækkende samarbejder. Her er de specielt interessante for os på grund af deres størrelse, og fordi de henvender sig til det professionelle segment, forklarer hun og fortsætter:

- For os er det væsentligt at have så stor en aktør i ryggen. Det langsigtede samarbejde, som ligger i medlemskabet, har potentiale for at løfte nogle af de projekter og initiativer, som vi har over for byggebranchens aktører, op på et nyt niveau. Vi arbejder benhårdt på at få dansk byggeri helt op i den grønne superliga ved at få endnu flere af de tilgængelige bæredygtige træprodukter ud over diskene og ud på byggepladserne, og her er Stark en vigtig samarbejdspartner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109