23948sdkhjf

Nyt midtbygymnasium i Viborg

Viborg Kommune overdrager en byggegrund i udviklingsområdet Banebyen til uddannelsesinstitutionen Mercantec, som vil bygge nyt gymnasium på stedet.
Viborg Kommune køber Vinkelvej 20 i Viborg, som i dag huser Viborg Handels-gymnasium og Handelsskolen Viborg, af Mercantec for 80 millioner kroner.

Som en del af handlen overdrager kommunen en byggegrund ved Viborg Svømmehal i udviklingsområdet Banebyen til Mercantec uden omkostninger. Således er vejen banet for, at Mercantec kan samle sine gymnasieelever i et stort midtbygymnasium, bestående af Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium..

Dette er hovedindholdet i en ny principaftale, som netop er indgået mellem Viborg Kommune og Mercantec. Principaftalen er vedlagt neden for sammen med referat af byrådets ekstraordinære møde den 22. oktober. Der er dog fortsat uafklarede forhold, inden en endelig aftale kan indgås – herunder godkendelse af salg og nybyggeri fra Undervisningsministeriet.

Nyt midtbygymnasium kickstarter Banebyen
Mercantecs direktør Kirsten Holmgaard er glad for aftalen med kommunen og ser store muligheder i en flytning fra Vinkelvej til Banebyen:

- Vi gør det her for at danne et attraktivt gymnasialt Campus-miljø i byen. Ved at samle Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium i ét Midtbygymnasium, kan vi tilbyde eleverne et moderne og attraktivt lærings- og studiemiljø for dem, der ønsker en gymnasieuddannelse, der ligger tæt i tråd med erhvervslivets behov.

Det nye byggeri i Banebyen vil i sig selv være en markant fornyelse i området omkring stationen. Samtidig vil det sætte skub i udviklingen af banebyen i øvrigt – ikke mindst i sammenhæng med den nye banebro, der skal opføres meget tæt på den kommende skole.

- Det er et tredobbelt hurra, vi kan udbringe i dag. Et hurra for Overlund Skole og Rosenvængets Skole, der begge får sunde og tidssvarende bygninger at være i. Et hurra for et topmoderne nyt Midtbygymnasium. Og sidst, men ikke mindst: Et hurra for Viborg Baneby. Mercantecs store investering i området starter en positiv sneboldeffekt: Vi får samtidigt sat gang i Banebroen, som så igen får andre investorer til at se konkrete muligheder i område, siger borgmester Torsten Nielsen.

Skoler samles på Vinkelvej
Bygningerne på vinkelvej 20, som Viborg Kommune har købt af Mercantec, skal nu være hjemsted for Overlund Skole og Rosenvængets Skole.

Både Overlund Skole og Rosenvængets Skole står over for store investeringer. Begge skoler har behov for nye lokaler blandt andet på grund af miljøgiften PCB og de utidssvarende, nedslidte bygninger. Med enkelte tilbygninger vil der på Vinkelvej være plads til både Rosenvænget Skole og Overlund Skole – og samling af de to skoler på samme matrikel er helt i tråd med intentionerne om at knytte almen- og specialområdet sammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078