23948sdkhjf

Vidensby tager form i København

I 2018 er København klar til at præsentere Copenhagen Science City. Milliarder investeres i flere markante byggerier og ny infrastruktur.
Der er travlt i Copenhagen Science City, der strækker sig fra Haraldsgade-kvarteret på Ydre Nørrebro til Rigshospitalet og Panum-bygningen på Indre Nørrebro. Fire nye, markante byggerier skal i 2018 binde området sammen og skabe et internationalt campus til glæde for både universitetet, virksomheder og borgere. Det skriver Berlingske Tidende.

Hele 5,7 mia. kr. er der investeret i byggerierne, og dertil kommer investeringer i infrastruktur såsom busbaner, stisystemer, belysning samt nye metrostationer. De fire byggerier består af det 1,6 mia. kr. dyre Mærsk-tårnet, der er en udbygning af det sundhedsvidenskabelige fakultet, 1,5 mia. kr. investeret i en ny Niels Bohr-bygning til Institut for Fysik, en 2,4 mia. kr. udbygning af Rigshospitalet samt 0,2 mia. kr. til nye laboratorier til farmaceutisk forskning.

- Ved at binde hele området sammen i et fysisk fællesskab ved hjælp af infrastruktur og markedsføre det under navnet Copenhagen Science City, både herhjemme og internationalt, håber vi at kunne skabe et videns- og iværksættermiljø, som ligner det, man for eksempel ser i Boston omkring Harvard og MIT, siger Thomas Bjørnholm, der er formand for Copenhagen Science City og prorektor på Københavns Universitet for forskning og innovation, til Berlingske Tidende.

I dag huser campuset allerede 30.000 studerende og ansatte ved Københavns Universitet, men fra 2018 vil 50.000 studerende og ansatte få deres daglige gang i vidensbyen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093