23948sdkhjf

Tommelfingeren i vejret for Tivolis byggeplaner

Den københavnske forlystelsesparks planer om 6.600 m² nybyggeri er blevet mødt med velvilje hos teknik- og miljøudvalget i Københavns kommune. Der arbejdes nu med en lokalplan for projektet.
Tivoli ønsker flere helårsaktiviteter også uden for havens sæsoner og har derfor fået tegnet et projekt til butikker, cafeer, restauranter og hotel kaldet "Tivolihjørnet".

Det cirka 6.600 m² store projekt på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade, som blandt andet skal have en bølgende glasfacade, er nu kommet et skridt videre den lokalplan, som realisering af projektet forudsætter.

Efter at have afvist et forslag for bebyggelsen sidste efterår, som blev vurderet at bryde for meget med Tivolis traditionelle byggeri, har teknik- og miljøudvalget i Københavns kommune nu godkendt, at der arbejdes videre med plangrundlaget for projektet.

Bedre samspil med hovedindgangens arkitektur
Det ny projekt er mindre ekspressivt, idet glasfacaden fra 1.-2. sal bølger roligt i én retning, mens den tidligere glasfacade bølgede i flere retninger helt fra terræn til 2. sal. Projektet spiller i højere grad sammen med Tivolis bevaringsværdige hovedindgang, idet der arbejdes med genkendelige linjer og materialer, og det spiller sammen med krydset Bernstorffsgade/Vesterbrogade, hvor den modstående bygning (Panoptikon) også fremstår med et afrundet hjørne.

Der bygges i alt fire etager: En tilbagetrukket stueetage, to etager med den bølgende glasfacade og en tilbagetrukket tagetage. Højden bliver i alt cirka 17 m. Hele projektet udgør cirka 6.600 m². Hjørnebebyggelsen alene udgør cirka 5.300 m².

Tivoli ønsker at starte med hjørnebebyggelsen, mens bebyggelsen mellem Industriens Hus og hovedindgangen først vil blive bygget i en senere fase.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094