23948sdkhjf

Nord Architects vinder marinepædagogisk centrum i Malmø

Nord Architects har sammen med Grontmij i Malmø og Øresunds Miljøskole i København vundet konkurrencen om et nyt Marinepædagogisk Centrum i Malmø med et projekt, der rykker undervisningen ud i landskabet.
Det nye Marinepædagogiske Centrum er både en undervisningsbygning og et lærende landskab, hvor gæsterne lærer om vandets og landets indbyrdes samspil med livet på jorden. Her er flydende laboratorier på små flytbare pontoner, undervisningsskilte på havbunden, havkikkerter og mulighed for at analysere indholdet af næringsstoffer i vandet og lære, hvordan rensning af vand foregår. Indenfor kan besøgende studere, hvordan bygningens tekniske installationer indgår som en naturlig del af områdets ressource cyklusser. Her er vandhåndtering, energiforbrug og ventilation tænkt ind som en del af læringsoplevelsen.

- Det 21. århundrede kommer til at stå i
Fakta om projektet
Totalrådgiver: Nord Architects

Underrådgivere: Grontmij, Malmø

Ekstern konsulent: Øresunds Miljøskole, Københavns Kommune

Bygherre: Malmø Stad

Byggesum: 22 mio. SEK

Areal: bygningsareal 700 m² landskab 3.000 m²
vandets tegn. Havene stiger, vi får mere regn, det marine liv ændrer sig, og oversvømmelser bliver en del af hverdagen. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at forstå og lære af den natur, som omgiver os. Marinepædagogisk Centrum i Malmø er vores bud på en nytænkende læringsinstitution, der giver børn og voksne viden og redskaber til at reagere på fremtidens klima og miljøforandringer, siger partner i Nord Architects Johannes Molander Pedersen.

Centeret består af et nænsomt formet landskab, som er delvist overdækket af et tag. Alt derimellem er fleksibelt, og kan tilpasses, som behovene ændrer sig i takt med, at nye brugere og nye teknologier kommer til. Læring foregår både i landskabet og i bygningen og ikke mindst i overgangen mellem det naturlige og kultiverede. Her kan skoleklasser, foreninger og ganske almindelige familier få konkret erfaring med marinebiologien og lære, hvordan vi som mennesker indgår i naturens kredsløb.

På vej ud i Skandinavien
I Nord Architects er der glæde over førstepræmien, som følger i kølvandet på en række successer i Skandinavien de seneste par år, hvor firmaet blandt andet har vundet et Sundhedscenter i Randaberg og nye omsorgsboliger i Lyngdal – begge steder i Norge.

- For os er dette projekt enormt interessant. Det er innovativt både indholdsmæssigt og arkitektonisk. Samtidig åbner det op for nye markedsmuligheder i Norden. Vi har gjort det til vores mission at nytænke en række af de nordiske velfærdssamfunds institutioner og skabe nye rammer for læring, sundhed og idræt. Vi er i gang med at realisere et Sundhedscenter i Norge, og nu får vi chancen for at bygge en nyskabende læringsinstitution i Sverige, slutter Johannes Molander Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094