23948sdkhjf

Fyrtårns-projekt vælger de første entreprenører

Byggeriet af Billund BioRefinery, kaldet fremtidens renseanlæg, har sat navn på de to første entrepriser. De går til firmaerne Erik Møberg og Junge Byg.
Midt i august tog miljøministeren første spadestik til Billund BioRefinery og markerede dermed starten på den fysiske realisering af Fremtidens Renseanlæg. Nu er der så sat navn på vinderne på de to første entrepriser, skriver vafo.dk.

Anlægsarbejdet på Billund BioRefinery gik til Erik Møberg A/S i Hejnsvig, mens anlæggets nye showroom skal opføres af Junge Byg Aps i Filskov.

- Det er dejligt med en pænt stor lokal ordre. Og det er et spændende byggeri, der falder godt i tråd med nogle af vores tidligere opgaver indenfor miljøforanstaltninger til for eksempel industri og landbrug. De fleste af vores underentrepriser går også til lokale virksomheder. Billund Vand er en meget professionel samarbejdspartner, og det er godt for alle, at selskabet er i front på mange områder. Vi lokale leverandører kommer til at drage fordel af erfaringerne på andre projekter i fremtiden. siger direktør Erik Møberg fra Erik Møberg til vafo.dk.

Mindre del af budgettet til byggeriet
Det nye showroom er på cirka 400 kvadratmeter og har budget på 3,5 million kroner. Bygge- og anlægsentreprisen på projektet ligger på godt 11 millioner kroner. Billund BioRefinerys totalbudget er på cirka 72 millioner kroner.

Fremtidens Renseanlæg bygges i et tæt partnerskab mellem miljøkoncernen Krüger A/S og det kommunalt ejede forsyningsselskab Billund Vand A/S. Det er et pilotprojekt med en ny, unik teknologi, der kombinerer rensning af spildevand og bioforgasning af organisk affald på en meget effektiv måde, så der blandt andet produceres tre gange mere energi, end anlægget bruger til rensning. Projektet har allerede i år høstet internationale priser, bl.a. Global Water Award og EU’s miljøpris.

Original artikel: http://vafo.dk/article/20141030/ARTIKLER...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126