23948sdkhjf

Minister: Høje ambitioner for byggepolitisk strategi

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen løftede sløret for de første dele af regeringens længe ventede byggepolitiske strategi, da han var på talerstolen under DI Bygs årsdag.
Byggeriets parter har længe ventet på, at regeringen skulle lancere sin strategi for den danske byggepolitik. På DI Bygs årsdag den 29. oktober 2014 kunne Rasmus Helveg Petersen endelig afsløre de første dele af strategien.

- Ministeren kunne for det første pege på, at byggeriets aftalesystem står foran en gennemgribende revision, som skal løfte produktiviteten i byggeriet og åbne mere op for international konkurrence samt mindske mængden af tvister. Det nye aftalesystem skal understøtte byggebranchens nye og innovative samarbejdsformer og holde transaktionsomkostningerne nede, oplyser DI Byg, som ser meget frem til det forestående revisionsarbejde.

Rasmus Helveg Petersen understregede, at der kun skal reguleres dér, hvor det er nødvendigt – i modsat fald gør reglerne blot byggeriet dyrere, end det bør være. Der skal derfor ske en forenkling af reglerne for byggeri og en harmonisering af de krav, der stilles til virksomhederne. Dette så vidt muligt på EU-plan, dog med hensyntagen til nationale krav til sikkerhed og sundhed.

Bæredygtig er et centralt begreb
Den kommunale byggesagsbehandling står også foran flere forandringer. Byggesagsbehandlingen er et væsentligt led i byggeriet, som har stor betydning for de fleste af byggeriets parter. Forskelligartede krav blandt kommunerne og uensartede gebyrer skaber usikkerhed og unødige omkostninger. Den byggepolitiske strategi indeholder derfor en undersøgelse af, hvordan disse udfordringer skal løses.

Endelig ser regeringen bæredygtighed som et centralt begreb i byggeriet i de kommende år. Det er for det første helt afgørende, at der skabes en fælles forståelse for, hvad der forstås ved bæredygtighed. Dernæst er det vigtigt, at vi i Danmark fortsætter vores fokus på bæredygtige løsninger, som – udover at understøtte det øgede fokus på bedst mulig udnyttelse af vores knappe ressourcer – også er en unik mulighed for at videreudvikle et marked for danske løsninger.

Ministeren understregede, at regeringen har høje ambitioner for sin byggepolitiske strategi, og hos DI Byg erklærer man sig enig i de fokuspunkter, som indtil videre er offentliggjort. Samtidig er forventningerne store til de resterende dele af strategien, der præsenteres i sin helhed fredag den 7. november 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095