23948sdkhjf

Vindmøllefabrik får nyt liv i Viborg

Viborg Produktionsskole og Boligselskabet Sct. Jørgen køber hver sin del af Vestas’ tidligere administrations- og produktionsbygning i Viborg.
Produktionsskolen og boligselskabet overtager hver sin del af det 4.500 kvadratmeter store bygningskompleks, der i forbindelse med købet vil blive delt op i to erhvervs-ejerlejligheder. Begge købere bliver således ”herre i eget hus”, og samtidig bidrager de til at fremme udviklingen af Viborgs nye store bydel, Banebyen.

Bygningskomplekset ved Marsk Stigs Vej i Viborg blev opført for blot en halv snes år siden og er i god bygningsmæssig stand. Den ene del af bygningen bliver base for de cirka 60 unge, som skal gå på den nyoprettede Viborg Produktionsskole. Den anden del skal fremover huse Boligselskabet Sct. Jørgens administration og driftsafdeling, der flytter fra det nuværende lejemål på Brovej. Det er planen, at de to nye beboere skal have fælles reception og fælles kantine.

Kan opnå en betydelig synergi
Bygningerne ligger sydvest for det område, hvor Boligselskabet Sct. Jørgen skal opføre et nyt plejecenter med 100 boliger for Viborg Kommune. Mellem plejecentret, produktionsskolen og boligselskabets nye domicil anlægges et stort torv, der bliver et naturligt samlingspunkt for aktiviteterne i området, hvor boligselskabet ligeledes vil opføre 25 almene boliger.

- Vi er meget glade og tilfredse med den løsning, vi sammen med produktionsskolen er nået frem til. Ved at flytte administration og driftsafdeling i egne lokaler vil vi ikke alene opnå en økonomisk besparelse, men også få en mere hensigtsmæssig, synlig og central placering, end vi har i dag. Herudover kan vi være med til at fremme banebys-projektet, hvilket falder i god tråd med vores boligselskabs mission om at bidrage til fremme af lokalområdets udvikling, siger Johannes Stensgaard, der er formand for Boligselskabet Sct. Jørgen.

Som formand for Viborg Produktionsskoles bestyrelse ser byrådsmedlem Søren Gytz Olesen frem til, at produktionsskolen får hjemsted i bygningskomplekset ved Marsk Stigs Vej.

- Først og fremmest kan vi her etablere nogle gode, tidssvarende rammer om skolens aktiviteter til glæde og gavn for vores elever. Samtidig kan vi gennem den fælles løsning opnå en betydelig synergi. I første omgang i forbindelse med receptions- og kantinedriften. På lidt længere sigt forhåbentlig gennem et samarbejde, hvor elever fra produktionsskolen kan komme i job eller arbejdspraktik hos boligselskabets driftsafdeling og på det kommende plejecenter, siger Søren Gytz Olesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094