23948sdkhjf

Første opgave til ung tegnestue

Aarhusianske Oooja Architects har vundet deres første projekteringsopgave, en om- og tilbygning af Hasle Kirkes Sognegård i Aarhus.
Oooja tager hul på et nyt kapitel i virksomhedens historie, da om-og tilbygningen af Halse Sognegård bliver tegnestuens første realiserede byggeprojekt i eget navn. Oooja vandt den indbudte konkurrence om sognegården sammen med Kimthorsell Architects og Vision+ Ingeniører i begyndelsen af året.

Udvidelsen af Hasle Kirkes Sognegård skal
Fakta
Projekt : Indbudt Konkurrence for udvidelse af Hasle Sognegård, Aarhus

Bygherre : Hasle Kirke Menighedsråd

Areal : 327 m² tilbygning, 387 m² ombygning

Periode : 2014
virke imødekommende og ved første øjekast give en oplevelse af en effektiv og moderne udnyttet sognegård med gode rammer for de ansatte, frivillige og andre brugere. Som en vigtig del af sognegårdens fremtidige disponering indgår det selvstændige ungdomshus, der er med til at understrege visionen om et berigende tværfagligt fælleskab samt gøre sognegården til et sted fyldt med liv og energi.

Udvidelsen af sognegården bliver et moderne byggeri, der opfylder energirammen for et klasse 2015-byggeri.

Ser projektering i BIM som fremtiden
Hasle Sognegård er Ooojas første projekteringsprojekt, og selv om bygherren ikke stillede krav om digitale afleveringer, var det naturligt for tegnestuen at projektere i BIM.

- Vi havde kun erfaring med Rhino og Grasshopper, men er overbeviste om, at BIM er fremtiden for projektering, så hvorfor ikke kaste sig ud i det? Ingen af os kan jo tegne i hånden, og alt hvad vi laver foregår i forvejen i 3D. Så vi er nok egentlig en meget digital tegnestue med projekter, der handler om rum, forklarer Jan Buthke, partner hos Oooja Architects.

Da beslutningen om at projektere i BIM var taget, var næste skridt i processen at vælge, hvilket BIM program tegnestuen skulle anvende. Valget faldt på ArchiCad, som blev testet på Halse Sognegård som pilotprojekt i tre måneder.

- Det er kommet bag på os alle, at der - på trods af at man benytter BIM - er så meget manuelt tegnearbejde i projekteringen. Vi troede programmet ville gøre det hele for os, men det viste sig, at man alligevel skulle modellere specielle konstruktioner i ArchiCad. Men generelt har processen og samarbejdet med de øvrige parter været smooth, afslutter Jan Buthke.

Oooja er en ung tegnestue, der ligger i hjertet af Aarhus. I de første år af deres levetid har tegnestuen primært beskæftiget sig med at formidle projekter i design- og formgivnings-værktøjerne Rhino og Grasshopper til en række af de større danske tegnestuer. Derudover har de en omfattende kursusvirksomhed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094