23948sdkhjf

Ny forening stiftet i byggebranchen

42 virksomheder fra den danske ejendoms-, bygge- og anlægsbranche er gået sammen i ”Foreningen for byggeriets samfundsansvar”.
På en generalforsamling fredag eftermiddag stiftede 42 virksomheder fra den danske ejendoms-, bygge- og anlægsbranche ”Foreningen for byggeriets samfundsansvar”.

Initiativet skal sikre, at virksomhederne i branchen kan samarbejde på tværs om at højne standarden inden for blandt andet arbejdsforhold, bæredygtighed og interessentdialog.

- Byggeerhvervet er et eksponeret erhverv, fordi infrastruktur, byer og bygninger giver synlig værdi til fællesskabet. Derfor skal vi handle samfundsansvarligt og ikke mindst hjælpe hinanden med at blive bedre på tværs af branchen. Det er sigtet med den her forening og de værktøjer, som vi nu skal have udviklet, siger Palle Adamsen, nyudnævnt formand for foreningen og direktør i Lejerbo.

Et charter og seks principper
Grundlaget for foreningen er et charter, der består af seks principper. Charteret er udviklet af Bygherreforeningen, Realdania og konsulentvirksomheden Responsible Assets. Udviklingen af charteret er sket i samarbejde med brancheorganisationerne FRI og Danske ARK og med bidrag fra over 40 virksomheder fra hele branchen. Virksomheder i branchen bliver medlem af foreningen ved at underskrive og efterleve charterets seks principper.

De seks principper:
• Vi vurderer systematisk, om charterets principper overholdes i de projekter, som vi er involverede i.
• Vi vurderer samarbejdspartneres og leverandørers håndtering af samfundsansvar.
• Vi indgår i dialog med samarbejdspartnere og interessenter.
• Vi arbejder for bæredygtige løsninger.
• Vi har ordentlige ansættelses- og arbejdsforhold.
• Vi udviser uafhængighed og antikorrupt praksis.

Det er op til den enkelte virksomhed, hvordan principperne implementeres i bygge- og anlægsprojekter. Foreningen leverer inspiration, vejledning og erfaringsudveksling.
- Vi er stolte af, at det er lykkedes at komme i mål med charteret og foreningen, og vi tror virkelig på, at den vil gøre en reel forskel. Foreningen vil løfte niveauet for branchens måde at arbejde med samfundsansvar på i praksis, siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen.

Initiativet er udviklet i et partnerskab med Realdania, der i rollen som bygherre længe har ønsket at få skabt et fælles grundlag for samarbejde på området.

- Da vi valgte at engagere os i projektet, var det fordi, vi ønskede at skabe et ordentligt fælles fundament for samarbejde i branchen om samfundsansvar. Det, mener vi, er lykkes nu, siger adm. direktør Jesper Nygård.

Ny bestyrelse tegner foreningen
I fredags slap Bygherreforeningen og Realdania taget i initiativet, der nu vil fungere som en selvstændig forening og tegnes af en nyvalgt bestyrelse bestående af repræsentanter fra bygherrer, rådgivere og entreprenører fra Lejerbo, Odense Kommune, Realdania Byg, C.F. Møller, Rambøll og NCC.

Foreningens sekretariat vil stå for den daglige drift og er placeret i Bygherreforeningen. Det første år er sekretariatet støttet af Realdania.

Bestyrelsen består af: Palle Adamsen, adm. direktør i Lejerbo (Formand), Stefan Birkebjerg Andersen, kommende stadsdirektør, Odense Kommune, Peter Cederfeld, adm. direktør, Realdania Byg, Stine Jeppesen, Corporate Responsibility Manager, Rambøll, Martin Manthorpe, direktør i NCC og Lone Wiggers, partner, C.F. Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094