23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter sætter regnskabsrekord

2013/14 afsluttes med et resultat før skat på 9,8 mio. kr. – og et rekord stort overskud for det 30 år gamle arkitektfirma med rødder i Silkeborg – og afdelinger i København, Herning, Norge og Sverige.
Årstiderne Arkitekter kan se tilbage på et regnskabsår, hvor omsætningen er steget med 25 procent, mens resultatet før skat næsten er fordoblet fra 5,2 til 9,8 mio. kr.

- Vi er vokset markant i et trængt marked, og det mener vi er fordi vi ikke længere løber efter alle arkitektkonkurrencer og udbud. Kun indenfor de områder, vi ved noget om. Vi har ganske enkelt gjort op med os selv, at vi vil starte længere oppe på læringskurven, hver gang vi får et nyt projekt. Vi laver dét, vi er bedst til, og det er sjovere – både for kunden og for os. Og det er nok den strategi, der nu viser sig i vores regnskab, siger administrerende direktør Torben Klausen.

Han tilføjer, at specialiseringen også har betydet, at tegnestuen nu vinder flere arkitektkonkurrencer. Derudover bliver langt mere af det opsøgende udviklingsarbejde realiseret i samarbejde med tegnestuens tilbagevendende kunder.

Torben Klausen forklarer, at en anden væsentlig årsag til løftet i omsætning og indtjening skyldes datterselskabet Eseebase, som har fokus på den efterfølgende drift af bygninger – og som har stået for halvdelen af virksomhedens overskud:

- Eseebase, som vi etablerede for nogle år siden, bidrager markant til væksten i både top- og bundlinje. I Eseebase bruger vi nogle af de kompetencer, vi har oparbejdet, til at optimere driften af ejendomme. Lidt populært kan man sige, at arkitektvirksomhedens hovedfokus er etableringen af byggerier, mens Eseebase har fokus på den efterfølgende drift af bygningerne, siger han.

Med 2013/14-regnskabet har Årstiderne Arkitekter nu præsteret vækst på top- og bundlinje for tredje år i træk. Samtidig kan virksomheden fremvise overskud i hele 28 af sine 30 leveår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094