23948sdkhjf

Vestbyg og Effekt bygger til ungdommen i Esbjerg

Vinderteamet bag et nyt gadeidrætsanlæg – det første af tre i ’Game StreetMekka’er’ – er netop fundet.
Et team sammensat af lokale VestByg A/S, arkitektfirmaet Effekt, Rambøll, Masu Planning og Luke Jouppi (Beaver Concrete) har vundet opgaven med at omdanne den gamle DSB remise i Esbjerg til et gadeidrætsanlæg, der skal få en masse børn og unge ud på asfalten.

Det vindende team kombinerer råt nybyggeri med respektfuld renovering af de historiske bygninger. Remisens sjæl og charme fastholdes samtidig med at forholdene for gadeidræt og gadekultur bliver i top. I hjertet af faciliteten bliver forpladsen, hvor man ankommer og får et overblik over alle aktiviteterne samt den ældste del af remisen, der fungerer som et fleksibelt loungeområde og mødested for alle de besøgende.

Det er Esbjerg Kommune, som i samarbejde med gadeidrætsorganisationen Game, Realdania, TrygFonden og Nordea-fonden står bag det nye anlæg.

- VestByg og Effekt Arkitekter har i deres forslag fanget tre af de vigtigste elementer, når der skal skabes fede faciliteter for gadeidræt og gadekultur. Rum til at mødes og få venner, lettilgængelige faciliteter for både nybegyndere og øvede samt en helt masse asfalt og beton. I Game drømmer vi allerede om, hvor fantastisk det blive at ankomme til forpladsen og være omkredset af børn og unge, der ruller, dribler, sprayer og scratcher, siger direktør i Game, Simon Prahm.

Hos Realdania ser direktør Hans Peter Svendler frem til realiseringen

- Esbjergs børn og unge har længe efterspurgt bedre faciliteter til deres gadeidræt. Vi glæder os over, at der i den tidligere DSB remise nu bliver skabt et unikt miljø, som kan blive et forbillede på, hvordan industriarkitekturen kan sættes i spil på en helt ny måde samtidig med at vigtige dele af industrihallens råhed og stemning bliver bevaret, siger han.

Anlægget i Esbjerg bliver det første af i alt tre Game StreetMekka’er. De to øvrige byer er endnu ikke afsløret.

Fra den 19. november 2014 vil vinderforslaget være udstillet i Rådhushallen på Esbjerg Rådhus. Game StreetMekka Esbjerg forventes at åbne i vinteren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109