23948sdkhjf

Femern bejler til underleverandørerne

De mindre og mellemstore virksomheder får nye muligheder for opgaver, når Femern A/S i december udbyder to store projekter.
Mange underleverandører har allerede vist deres interesse i at komme i betragtning til de fire store kontrakter på selve tunnelbyggeriet, som Femern A/S udbød i sommeren 2013.

Nu kommer der yderligere en mulighed for underleverandørerne, når Femern A/S i december 2014 udbyder to andre, store opgaver. Det drejer sig dels om de elektriske og mekaniske installationer, der skal monteres inde i den 18 km lange tunnel, dels om en transformerstation på Lolland, der skal levere strøm til tunnelen og kørestrøm til togene.

På et senere tidspunkt udbyder Femern A/S den æstetiske belysning i tunnelen samt betalingsanlægget som en del af de elektriske og mekaniske installationer. Hertil kommer yderligere udbud på jernbanedelen vedrørende spor og kørestrøm, signal- og sikringsanlæg samt GSM-kommunikation.

Brug for masser af udstyr og tjenester
Ifølge teknisk direktør Steen Lykke har de store entreprenørkonsortier, der konkurrerer om at vinde hovedkontrakterne, i høj grad brug for at samarbejde med virksomheder i nærområdet, der kan levere de nødvendige produkter og tjenesteydelser.

Der skal bruges masser af udstyr fra skruer og møtrikker over nøddøre, ventilationsudstyr, el-kabler, pumper, brandslukningsudstyr, overvågningssystemer til jernbaneanlæg og tilhørende sikringssystemer.

- For os er det vigtigt, at der er god og sund konkurrence om at vinde kontrakterne på byggeriet, så vi er sikre på, at det er de entreprenører, der tilbyder den bedste løsning til den rigtige pris, der vinder opgaverne. Der vil være brug for produktionsudstyr, service og vedligehold, foruden alt det der skal bruges til selve byggeriet, og det er ikke kun beton, det handler om. For eksempel skal der produceres 700 nøddøre til tunnelen, og derudover skal der også leveres anlæg som belysning, ventilation, pumpeanlæg, strøm, alarmsystemer og brandslukningsudstyr, forklarer Steen Lykke.

Nemmere at finde hinanden
Femern A/S udgav i december 2013 en vejledning for underleverandører til de fire store anlægskontrakter. Nu har selskabet udgivet en ny vejledning for de underleverandører, der gerne vil levere varer og tjenesteydelser til de elektriske og mekaniske installationer i tunnelen og til transformerstationen på Lolland.

Vejledningerne beskriver hver især nogle af de konkrete opgaver, som kan være relevante for underleverandørerne inden for de enkelte kontraktområder. Herudover rummer vejledningerne også direkte kontaktinformation til de internationale entreprenørkonsortier, der udarbejder tilbud til Femern A/S.

- Vi ved, at de internationale konsortier allerede i tilbudsfasen undersøger, hvilke opgaver, de med fordel kan købe hos de mindre og mellemstore virksomheder, der har forberedt sig på at kunne blive underleverandører. Som bygherre kan vi naturligvis ikke formidle direkte kontakt mellem parterne, men vi kan gøre det nemmere for dem at finde hinanden, siger Steen Lykke om baggrunden for at udgive vejledningen for underleverandører.

Se vejledning for underleverandører til elektriske og mekaniske installationer og transformerstation (udgivet november 2014)

Se vejledning for underleverandører til de fire store anlægskontrakter (udgivet december 2013)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078