23948sdkhjf

Svensk arkitekturpris til Dorte Mandrup Arkitekter

Skånes arkitekturpris 2014 tildeles på baggrund af Råå Förskola, som er Dorte Mandrup Arkitekters første færdige byggeri i Sverige.
Råå Förskola
Adresse: Kustgatan 1, 252 70 Råå, Sverige
Klient: Helsingborgs Stad
Størrelse: 525 m2
Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter A/S
Ingeniør, konstruktioner: Tyréns AB
Energiberegninger: Ramböll Sverige AB
Landskab: Marklaget AB
Status: Indviet august 2013
Projekt: Nybygning, integreret daginstitution
- Vi er meget stolte af at modtage Skånes arkitekturpris 2014. Det er vores første færdige byggeri i Sverige, og det er fantastisk at blive anerkendt, for netop det, der er vores varemærke – at skabe unikke bygninger der er dybt forankrede i en skandinavisk tradition med omsorg for, og viden om, hvordan man skaber det gode offentlige rum, siger Dorte Mandrup om prisen, som blev overrakt onsdag.

Råå Förskola er placeret cirka 50 meter fra vandkanten på stranden ved fiskerlejet Råå, Helsingborg. Bygningen er formet som et klitlandskab, hvor små fiskerhuse ’putter sig’ for vinden. Husets sokkel er skjult af landskabet, der er trukket op om bygningen.

Bygningen er beklædt på tag og facader med ubehandlet træ. Indvendigt er det varme træ også et fremtrædende materiale. Bygningen skaber varierede og oplevelsesrige rum til leg, læring, samvær og eftertanke for børn og voksne.

I sin motivation for at vælge Råå Förskola fremhæver juryen særligt:

- Den dygtighed arkitekten har udvist ved, med stor integritet og lydhørhed, at give form til brugernes behov på en måde, hvor overliggeren hæves for samtidens skånske arkitektur. Samt den omsorg for detaljen og den håndværksmæssige dygtighed der, med respekt for den arkitektoniske form, præger udførslen af forskolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11