23948sdkhjf

Züblin køres i stilling til ny storkontrakt

Københavns Kommune vil indgå aftale med Züblin A/S om en forlængelse af Nordhavnsvejtunnelen - en kontrakt til næsten en halv milliard.
Hvis det står til Københavns Kommune, kommer Nordhavnsvej Konsortiet I/S, der består af Ed. Züblin AG og det danske datterselskab Züblin A/S til at fortsætte arbejdet med Nordhavnsvejtunnelen.

Ifølge Licitationen vil kommunen indgå kontrakt med Züblin uden forudgående EU-udbud med mindre der kommer indsigelser imod beslutningen.

Züblin-konsortiet, som på daværende tidspunkt også havde deltagelse af Pihl, vandt i 2011 byggeriet af Nordhavnsvejtunnelen og indgik en kontrakt til 1,2 mia. kr. Den nye kontrakt, der har en værdi af 460 mio. kr., omfatter en cirka 300 meter lang forlængelse samt et tilkoblingsanlæg til Nordhavnsvej og en tunnel under Svanemøllebugten til Nordhavn.

Baggrunden for at tildele kontrakten uden EU-udbud er, at vil være betydelige grænsefladeproblemer ved at involvere to forskellige entreprenører.

- Det er vores vurdering, at kommunen kan indgå tillægskontrakten med Nordhavnsvejkonsortiet efter udbudsformen “udbud med forhandling" uden forudgående udbudsbekendtgørelse. Der er foretaget både tekniske og juridiske vurderinger af mulighederne, og den væsentligste del af projektet har allerede været konkurrenceudsat, siger projektchef Anne Kongsfelt fra Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning til Licitationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094