23948sdkhjf

København dropper byggesagsgebyrer

Fra årsskiftet vil Københavns kommune ikke længere opkræve gebyrer for lette byggesager, ungdomsboliger, kollegier, almenboliger og byggetilsyn. Samtidig bliver taksten generelt sat ned for alle øvrige typer byggesager.
Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning har udarbejdet en ny model for byggesagsgebyrer. En lang række byggesager gøres gratis, mens gebyrerne nedsættes på de resterende sager.

- Vi forventer at den nye gebyrmodel vil fremme væksten i København. Erhvervslivet vil opleve, at de samlede omkostninger til byggesagsgebyr vil falde, og dermed vil de nye gebyrer bidrage til at lette omkostningerne på byggeri i København, siger centerchef Lis Napstjert fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Timetakst på 800 kroner
Den nye gebyrmodel er udformet i overensstemmelse med, at kommunerne fra den 1. januar 2015 skal opkræve byggesagsgebyrer efter tidsforbruget på de enkelte byggesager. Med den nuværende byggeaktivitet i København vil der i 2015 bliver brugt cirka 130.000 timer på byggesagsbehandling. Med den nye model for byggesagsgebyrer vil der kun blive op-krævet gebyr for de 55.000 af disse timer, hvilket betyder en timetakst på 800 kroner.

Samlet set skæres der 43,9 millioner kroner af byggesagsgebyrerne i København:
• Lette sager gebyrfritages: 6 millioner kroner
• Ungdomsboliger og kollegier gebyrfritages: 5,5 millioner kroner
• Almene boliger gebyrfritages: 5 millioner kroner
• Byggetilsyn gebyrfritages: 10 millioner kroner
• Generel gebyrnedsættelse: 17,4 millioner kroner

Den nye gebyrmodel og den endelige timetakst skal behandles og godkendes i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen inden jul, hvorefter den træder i kraft pr. 1. januar 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094