23948sdkhjf

Nyt fodboldstadion til Aarhus?

Arkitektfirmaet Friis & Moltke blander sig i debatten om et nyt fodboldstadion i Smilets By med et forslag, der drejer fodboldbanen og skaber et kombineret sport- og kulturcentrum.
Drej fodboldbanen 90 grader, byg nye tribuner helt tæt på banen og ombyg de eksisterende endetribuner til VIP- og konferencefaciliteter eller indrettes dem til andre sportsgrene. Læg så et fleksibelt tag over arenaen, så græstæppet kan bruges til at andet end fodbold.

Det er kernen i et oplæg til et nyt fodboldstadion i Aarhus, som arkitektfirmaet Friis & Moltke har udarbejdet. Forslaget er dels et indspark i den langvarige debat om et nyt fodboldstadion til Aarhus. Dels et bud på hvad et bedre fodboldstadion kan gøre for både fodboldholdet AGF og for Aarhus som sports- og kulturby.

- Aarhus Stadion har en unik beliggenhed ved Marselisskoven og bør være ”brobygger” imellem det kulturliv Aarhus centrum rummer og de muligheder, der findes i området omkring Marselisborg. Ved at skabe et funktionelt fodboldstadion, der kan danne rammen om begivenhedsrige sports- og kulturarrangementer, kan vi optimere byens tiltrækningskraft og tilføre Aarhus fornyet synergi mellem sport, kultur og byens øvrige fix-punkter, skriver Friis & Moltke i sit oplæg.

Konkret indebærer idéen at vende banen 90 grader. Det vil stille områderne, hvor endetribunerne i dag er placeret, til rådighed for eksempelvis kontorer, VIP-faciliteter, tennisarena, sportshotel, møde- og konferencefaciliteter, squashbaner, skydebaner, dansehaller med mere. Disse områder kan hermed udnyttes bedre og skabe nye muligheder for synergi imellem byens sportsgrene og erhvervslivet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13