23948sdkhjf

Byens Hus hæver barren

Ambitionerne for det kulturelle og kreative samlingssted Byens Hus i Kokkedal får et nøk opad med en ny bevilling på 9 millioner kroner fra Realdania.
Byens Hus i Kokkedal skal være et nyt bredt favnende samlingssted og vartegn, der skal tiltrække både lokale og besøgende. Fredensborg Byråd har afsat 15,5 millioner kroner til etablering af Byens Hus i Kokkedal. Nu har Realdania besluttet at bidrage med 9 millioner kroner, hvilket gør det muligt at etablere et endnu mere ambitiøst Byens Hus.

Projektet skal rumme gode faciliteter til både scene- og musikaktiviteter samt fællesarealer og mødefaciliteter. Desuden vil Byens Hus kunne integreres med Klimatilpasning Kokkedal.

- Byens Hus skal kunne favne bredt og inddrage borgere fra hele Kokkedal, og dermed være med til at bygge bro på tværs af boligområder og etniske og sociale skel – ligesom det store klimatilpasningsprojekt. Huset skal særligt medvirke til at skabe gode rammer for selvorganiserede aktiviteter, så de børn og unge, der bevæger sig mellem skolen og fritidslivet i højere grad bliver inviteret ind i positive fritidsaktiviteter, siger Jepser Nygård, administrerende direktør i Realdania og lægger vægt på, at huset bliver et vartegn for den udvikling, Kokkedal gennemgår, og at der bliver en klar sammenhæng med det store klimaprojektet i byen.

Næste skridt i arbejdet med Byens Hus i Kokkedal er udarbejdelse af et byggeprogram, som er et oplæg til arkitekterne. Forventet byggestart er indtil videre marts 2016, og ibrugtagning er indtil videre sat til august 2017.

Fakta om Byens Hus
• Visionen for Byens Hus er at skabe et kreativt samlingssted for alle borgere og foreninger i Kokkedal.

• Byens Hus skal indeholde faciliteter til kreativ udfoldelse, herunder en multisal til teater-, musik- og danseaktiviteter.

• Byens Hus skal indeholde fleksible mødefaciliteter og fællesarealer, som gør huset til et naturligt mødested for en bred brugergruppe.

• Byens Hus skal have udendørsarealer, der spiller sammen med byens øvrige rum og skaber liv både inde og ude.

• Byens Hus skal placeres i forbindelse med Kokkedal Skole ud mod Holmegårdsvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094