23948sdkhjf

Politisk modvilje mod højt byggeri

Havneboliger for lejere er skudt langt ud i fremtiden. Tomme fabriksbygninger dominerer havneareal i Sæby.
Det vil være attraktivt at kunne flytte i lejebolig på Sæby Havn. Det fik Frederikshavn Boligforening bekræftet på årsmøder i Frederikshavn og Sæby for ikke bolighavende medlemmer.

Alligevel er det tomme fabriksbygninger, ikke boliger, der dominerer på en stor del af Sæby Havn.

Frederikshavn Boligforening var for et par år siden dybt involveret i planer om at bygge på en del af det areal, hvor Ringvejens Maskinværksted og Nordmarks tomme haller ligger.

Boligforeningen havde option på køb af den bageste del af grunden til etageboliger. Konsortiet, som ejer grunden, ville sælge resten til opførelse af eksklusive ejerboliger.

Men planerne om havneboliger i op til fem etager mødte lokal modstand.

- Vi har stadig kontakt til konsortiet, og vi har brugt en del udviklingspenge på projektet. Men vi har besluttet at skrinlægge det, til der viser sig en positiv politisk holdning til det, siger Bjarne Walentin, formand for boligforeningen.

Han fornemmede modvilje under valgkampen sidste år, og kommunens trængte økonomi er heller ikke befordrende for at komme i gang. Kommunen skal nemlig indskyde en del af grundkapitalen til almennyttigt byggeri.

Han vurderer, at der skal et folkeligt pres bag ønsket om nye havneboliger, før der lyder nye politiske signaler.

I Frederikshavn var der blandt de ikke bolighavende medlemmer interesse for at bo i midtbyen - f. eks. i Niels Mørchsgade.

Her er boligforeningen brændt inde med en grund - tomten, hvor Landbogården tidligere lå. Boligforeningen købte Landbogården i 2002 med henblik på at opføre et nyt boligforeningskontor. Men i stedet fandt foreningen en billigere løsning ved at flytte til HKs gamle lokaler i Harald Lundsgade.

En privat investor meldte sig på banen med henblik på at bygge boliger i Niels Mørchgade og fik option på grunden. Han fik godkendt en lokalplan med boliger på arealet, men kunne ikke rejse tilstrækkelig kapital.

Derfor overvejer boligforeningen i stedet selv at bygge på grunden for at imødekomme ønsket om nye midtboliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094