23948sdkhjf

Møllevinger bliver til støjskærme

Ingeniør Jakob W Nielsen har opfundet en metode til at genanvende glasfiber som granulat i støjskærme. Han har netop modtaget legat fra Alexander Foss’ Industrifond.
Fredag uddelte Alexander Foss’ Industrifond legater for i alt en halv million kroner til unge lovende danske iværksættere.

Det skete i Industriens Hus i København i forbindelse med Iværksætterugen, uge 47, som er en del af den verdensomspændende Global Entrepreneurship Week.

Et af de i alt fem legater blev uddelt til ingeniør Jakob W Nielsen, der har udviklet en metode til genanvendelse af glasfiber som granulat i støjskærme.

Glasfiber er et vanskeligt produkt at genanvende, men når det granuleres, besidder det stærke lydabsorberende egenskaber. Derfor er materialet velegnet til støjskærme som erstatning for skærme, der bruges i dag. De er typisk produceret af aluminium og rockwool, der begge er meget energikrævende at fremstille.

- Vi vil give et økonomisk skub til iværksættere, som virkelig tænker nyt, som er helt på forkanten af, hvad der pt. er af viden. Og det er i høj grad lykkedes for os i år, siger formanden for fondsbestyrelsen Flemming H. Tomdrup, som blandt andet også er bestyrelsesformand i Terma.

Brug for nye virksomheder og nye idéer
Alexander Foss’ Industrifond blev stiftet i 1919 til ære for en af datidens store danske erhvervsmænd, som blandt andet stod bag FLS og oprettelsen af en af de industriorganisationer, som senere er blevet til Dansk Industri. Fonden uddeler årligt legater til iværksættere – specielt med fokus på idéer, som kan give grundlag for ny produktion i Danmark.

- Vi har en fantastisk viden i Danmark, og den viden vil hjælpe til med at omsætte til produktionsarbejdspladser. Vi har brug for nye virksomheder og nye idéer, som skaber vækst, siger Flemming H. Tomdrup og tilføjer:

- Iværksættere skal have en fantastisk vilje for at kunne nå i mål. Der er mange udfordringer undervejs. Derfor er det fondens kerneidé, at vi kan hjælpe i starten. Så vi går ind på det tidspunkt, hvor tilliden til iværksætterens idé måske er lille, og hvor vi med vores legat kan gøre en klar forskel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142