23948sdkhjf

Hul på den første af tre store anlægsprojekter i Hirtshals

Transportminister Magnus Heunicke tog den 18. november det første spadestik til godsbaneterminalen på Hirtshals Havn. Anlægsarbejderne udgøres af statslig finansiering på 33 millioner kroner.
Investeringen i godsbaneterminalen i Hirtshals betyder en styrkelse af Jyllandskorridoren og vil samtidig styrke Hirtshals Havns position som et omdrejningspunkt for godstransporten i Skandinavien, skriver hirtshalshavn.dk.

Transportminister Magnus Heunicke sagde således i forbindelse med det første spadestik på anlægsarbejdet:

- Det her er ikke blot en investering og en terminal, der har en lokal virkning i form af arbejdspladser og effektiv godshåndtering. Det her er et stykke infrastruktur, der har en stor betydning for Danmark - det er enestående i dansk godstransport. Derfor er det her en stor dag for hele Danmark og en stor dag for logistikken i Skandinavien. Vi har behov for grønne transportløsninger, og vi har behov for at få aflastet motorvejsnettet, da det er til gavn for vores miljø og for transporten i Europa.

Første af tre omfattende projekter
Godsbaneterminalen omfatter et opmarch og trafikområde på 24.000 kvadratmeter og et spor på 675 meter. Anlægsarbejderne omkring godsbaneterminalen udgøres af en samlet statslig finansiering på 33 millioner kroner baglandsinfrastruktur ved havnen i Hirtshals, og forventes at stå færdig medio 2015.

Etableringen af godsbaneterminalen giver Hirtshals Havn og by nye muligheder for at sammenkoble vej-, bane- og søtransport. Forventninger er således, at Hirtshals over de kommende år vil udvikle sig til ét samlet logistikcenter. De nuværende omdrejningspunkter i logistikcentret vil være godsbaneterminalen, Hirtshals Transport Center og Hirtshals Havn.

Etableringen af godsbaneterminalen er det første af tre omfattende anlægsarbejder, der gennemføres i 2015 i Hirtshals.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095