23948sdkhjf

Indvielse af DGNB-byggeri i Sæby

Sundhedshus Sæby blev officielt indviet mandag den 24. november. Det knap 2.800 m² store sundhedshus er det første certificerede bæredygtige byggeri i kommunen.
Sundhedshuset er et fælles projekt mellem regionen og Frederikshavn Kommune. Ved indvielsen talte blandt andre regionsrådsformand Ulla Astman og Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen. Efterfølgende klippede de det røde bånd til henholdsvis regionens del af huset og den kommunale del af huset.

Sæby Sundhedshus er bygget som et bæredygtigt byggeri, der opfylder bygningsreglementets krav for 2020, og det knap 2.800 m² store sundhedshus er det første certificerede bæredygtige byggeri i kommunen.

Byggeriet certificeres efter certificeringsordningen DGNB, som vurderer bygningen på 50 kriterier. I øjeblikket er man ved at kontrollere det indsendte materiale for at kunne tildele bygningen en flot sølvmedalje.

Specielt byggeri både ude og inde
- Sæby har på mange måder været et spændende byggeri. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med både Region Nordjylland og Frederikshavn kommune om et anderledes byggeri. Et byggeri som har udfordret formen på bygningen med skæve vinkler, brugen af gamle og nye materialer og et anderledes udtryk med den markante faste solafskærmning. Det er dog lykkes at få gamle mursten, selvrensende facadeplader og ædeltræ til at passe flot sammen, udtaler Søren Visby Gravesen, projektleder ved HP Byg.

HP Byg stod sammen med KPF Arkitekter og Cowi med totalentreprisen på byggeriet.

Det er dog ikke kun på det ydre at man oplever et lidt anderledes byggeri. Inde er der tænkt kunst og udsmykning ind, så man bliver modtaget af en levende bygning. Det bliver derved ikke en kold og steril modtagelse man får, når man enten skal til lægen eller benytte sig af en af de mange sundhedstilbud. Og sidst men ikke mindst er det et byggeri, hvor de tekniske installationers samspil, sikrer et byggeri med et rigtig godt indeklima blandt andet med naturlig ventilation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172